Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Barionozo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Sztárfelépülő[szerkesztés]

A Sztárfelépűlők olyan személyek, akik a világ minden pontján előfordulhatnak. Jellemzően szenvedélybetegek, különböző szerektől, vagy viselkedésformákban, vagy ezen függőségek kereszteződésének eredményei. A sztárfelépülők, vagy inkább önjelölt sztárfelépülők az alkoholbetegek, alkoholisták, drogfüggők, benzodiazepán, vagy más antidepresszáns függők, társfüggők, ls más szer és viselkedésforma függők közül fejlődnek ki.

Társasági életüket AA (Anonim Alkoholisták), NA (Narcotics Anonymous), vagy más önsegítő programok keretein belül, vagy a különböző interneten szerveződő csoportokban töltik el.

Jellemzőjük, hogy nagyobb egóval rendelkeznek, mint Kim Il Sung és Turkmenbashi, hozzájuk képest Ők csíkos hátú kismalacok.

Általános jellemzőjük, hogy általában "száraz", vagyis már nem szerhasználók, de még nem a felépülők csoportját alkotják. Gyűlésekre néhanapján eljárnak, internetes csoportokon aktívan rész vesznek, kommentjeik, hozzászólásaik dominánsan rosszindulatúak, kötekedőek, önjelöltségükből fakadóan vagy késve érkeznek, vagy a gyűlés előtt már egy órával megérkeznek, és ezáltal elfoglalják azt a helyet, mely mindenhonnan látható, megosztásuk akusztikusan tökéletesen hallható.

Internets, releváns csoportokban az ő szavuk az egyetlen és megkérdőjelezhetetlen, minimum 6 rehabilitációs intézetben voltak már, és megszámlálhatatlan zártosztályon "tanulták" a felépülés minden csínját-bínját. Bármennyi intézetben voltál, ő minimum 3 szor több helyen 10 szer több időt töltött ott.

Sztárfelépülők szárazságát általában nem lehet napokban mérni, és profik abból a szempontból, hogy minden AA és NA irodalmi idézeteket fejből tudnak, és ezeket másokra nézve megalázóan használják. Egóhányásukat autodidakta módon professzionálisra fejlesztették, a velük való bármilyen nemű kommunikáció olyan, mintha egy kutyát próbálnál meg megtanítani egy Ady versre. Szerepet játszanak, játszmáznak, és elvárják, hogy részt vegyen benne minél több ember, őket magasztalva. Valójában azonban a különböző intézményekben tanultak csak a tudat alatt memorizálódtak, azok használata és komolyan vétele nagyon távol áll a sztárfelépülőktől.

Kedvenc szóhasználataik, melyeket csak zsigerből írnak, mondanak, de fogalmuk nincs a jelentésükről:

csak a mai nap

nem iszom meg az első pohárral

következmény

alázat

hála

józanodás

gratulálok

jó kezdet

stb...

Egy sztárfelépülő valójában a száraz részegség jeleit mutatja, öntelt, gőgös, kötekedő, okoskodó, kioktató, felsőbbrendűséggel küzdő. Mások érzéseit elfogadni, megérteni nem képes, de a saját véleményét az univerzum megkérdőjelezhetetlen és egyetlen igazságaként értelmezi, így kirekesztő, és általában nagyon magányos, zavart.

Gyűléseken zabál, iszik, széken hintázik, unott, "mit keresek én ezek között" magatartásformák jellemzik.

Valójában semmiben sem különbözik a "normális"-nak titulált emberektől, trollkodásuk az interneten nagyon magas szintre alakult, valószínűleg csak egy csoportból nincs még kitiltva, és itt éli ki az agresszióját, közvetlenül vagy közvetetten. Ezzel az érzéssel próbálja a használat adta bódulatot helyettesíteni. Rendkívül hamar, bárkibe beleköt, még az élő fába is, mint egy részeg cowboy. Majd vélt tudását azonnal beveti bármely poszthoz, és mint töltetlen fegyver, használja is azt.

Nagyobb junkie nem létezik nála, az összes rehabilitációs intézetet ismeri, ott volt, azonban egyiket sem fejezte be, ebből fakad az elfojtott de bármikor előtörő deviánsan agresszív viselkedése, és súlyos depressziója mellett totális győzelemre, elfogadásra való törekvése.

A Sztárfelépülő nem összetévesztendő a valóban a felépülésen dolgozó függőkkel.