Szerkesztő:Art Painter

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Merőtey Aranka bejegyzett posztumusz magyar festő (1964-2015)

Gyermekkora:

Gyönyörű napsütés volt, mikor született. Édesanyja nevét kapta. Ő volt a harmadik gyermek a családban.

Óvodai emlékeiről:

Az óvoda udvarán sok-sok bokor volt, ami között jól el lehetett bújni. Levelük jó illatú. Sajnos sem homokozni, sem mászókázni nem lehetett, csak fogócskázni, amit ő unalmasnak talált. Jobban szeretett bent lenni a csoportban, ahol rengeteg színes ceruza és papír volt. Ekkor kezdett el rajzolni. Ezek az élmények meghatározók lettek számára. Míg mások fogócskáztak vagy építőjátékkal játszottak, ő csak rajzolt. Jobban szeretett egyedül ülni, hiszen Övé lehetett így az összes színes.

Nyaranta a Szomszéd Néni vigyázott rá a kispesti Wekerletelepen. Megtanította hímezni, s elvitte szombatonként Hittan órára, ahol verseket és énekeket tanultak. Nagyon szerette a templom csendjét, a füstölők illatát.

Már 11 éves korában egyedül készítette az ételeket, kreatív volt a konyhában és a háztartásból is kivette részét.

Zenei tagozatú általános iskolába járt Budapesten. Barátai nem nagyon voltak, viszont ha kellett, bárkit megvédett, akit esetleg bántottak az iskolatársai. Magas, erős lány vált belőle. Nagyon szeretett futni. Futás közben az út mellett sorakozó magas bokrokat nézte, és úgy érezte, hogy ilyenkor repül. Csodás érzés volt ez számára.

Az iskola udvarán volt egy öreg nyárfa a kerítés mellett, ahol Ő éppen elfért. Ez egy eldugott hely volt, ahol szívesen töltötte szabadidejét. A nyárfa törzséhez bújt, elmélkedett. A fának puha kérge volt, az ujjai segítségével felfedezte a fa kérgének egyenetlenségét. A természet vált a legjobb barátjává. Sokszor szeretett kirándulni kivételes szakértője lett a természettannak.

Időnkét elvitték őket a játszótérre, ahol Aranka ilyenkor csak a hintán ült. Szerette hintázás közben nézni a kék eget és a felhőket.

Életpályája:

Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola, Budapest

1982- ötvös, aranyműves szakképesítés, Rózsa Richárd ötvös Szakmunkásképző Intézet, Budapest

1985- Vörösmarty Mihály Gimnázium-érettségi, Budapest

1987- Állami pénzverde, lánckészítő és éremtervező, grafikus

2011- 2 éves okleveles festő tanfolyam

Hobbijai: kirándulás, zenehallgatás, festés, rajzolás

Kedvenc könyvei: Oscar Wilde: Mesék, Gránátalmaház; Balázs Béla: Álmok köntöse

Kedvenc filmjei: Tű a szénakazalban

Kedvenc zenéi: Enya, Celtic

Felnőttként:

4 gyermeknek adott életet és nevelt fel.

Szeretett kijárni a temetőbe. Úgy gondolta, legjobb hely megfigyelni a lelkek fejlődését pozitív, vagy negatív irányban.

2007 novemberében fogott ecsetet egy ismerőse bíztatására és azóta szerelmese volt a festészetnek.

"Nagy öröm leülni egy üres vászon elé, megtölteni térrel és színekkel."

Egyvonalas kontúrral  képes volt megszerkeszteni festményeket.

Egyházak, mint irányt adó elv:

Szinte minden vallást (Szentírások, Bibliák, teológiai írások) tanulmányozott: ez tisztább képet adott. Isteni sugallatra kezdett el alkotni. Fő motivációja a lélekvándorlás és a szabad stílus. Gondolati üzenetként értelmezte a szellemvilág felsőbbrendűség által küldött jeleit, amit aztán vászonra vetett.

A festmény mindig visszanéz, amikor velünk van. Ha egy festményre nézel, belenézel és megérted a történetét. Ha egy olyan festményt nézel, ami hívogat, akkor minden alkalommal egy új epizódhoz van szerencséd. Ez csodálatos érzés!

Legfőbb üzenete: A Léleknek vissza kell térnie az Isten alkotta világba, miután megérett rá.

Amilyen érzéseket okozol másoknak azokat magad is át fogsz élni, és aki jóindulattal cselekszik, az el sem tudja kerülni, hogy csak jó történjen vele!

Nem ítélkezik senki és semmi felett!  Ismerve a lélekvándorlás útját: miszerint a lélekfejlődés Isten munkája, felismerése és megismerése.

Szokták mondani hogy agyunk 5-10%-át használjuk a mindennapjainkhoz, viszont az agyunk nagy része az a memóriaegyég amit minden pillanatunkat rögzít, tárol archivál: aztán "lelkünk rajta".

Isten létezik, de szabadakaratunk révén nem szólhat bele semmibe, viszont jelekkel, érzésekkel, gondolatokkal és álmokkal segít nekünk.

Ismerd meg önmagad, hogy tudd,mit  tehetsz meg és mit nem!

Bűnbánó Imája amely Istenhez repítette:

Bocsáss meg Istenem!

A szentségtelen gondolataimat;

A furcsa természetemet;

A felelőtlenül kimondott szavaknak;

A türelmetlenül feleslegesen elveszített időmért;

Az sikertelen megpróbáltatásaimért;

Az irántad érzett parázs nélküli szerelemért;

Az összes hibáimért.

Bocsáss meg, hogy sokszor hittem a bűnöknek, eltévedtem utadon és eltékozoltam legnagyobb ajándékodat.

Számos festményt hagyott az utókor számára,