Szerkesztő:Aerdelyi/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Manapság divatossá vált meditációról beszélni, hangoztatni, hogy meditálunk.

Egyáltalán tudjuk, hogy mi a meditáció valójában?

  A meditáció rendszerint olyan lelkiállapotra utal, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. A cél a lelki béke, megnyugvás keresése. Ilyenkor sikerül a környezetből kikapcsolódni, úgyhogy pszichológiai szempontból az élményt akár megváltozott tudati állapotnak is lehetne nevezni. “forrás: Wikipédia” 

A fenti megfogalmazás jól tükrözi a meditációról alkotott általános felfogást. Kulcsszavak: ellazulás, nyugalom, befelé fordulás, lelki béke megtalálása = RELAXÁCIÓ

Meditáció NEM egyenlő a relaxációval, annál sokkal több.

Meditáció a tudat akaratlagos használata, a teremtés célzatával. A teremtés mindig a tudat szintjén kezdődik. A tudat az akaraterő fejlődésével, erősödésével válik egyre inkább teremtővé. Erős tudattal az ember képes saját sorsát irányítani, befolyásolni. Meditációval különböző tárgyakat fel lehet ruházni különféle hatásokkal/erőkkel.

A tudat és akarat mellett szükség van még egy hordozó anyagra is. Ez olyan mint a papírhajónak a folyó. A hajót hiába hajtogatjuk meg, festjük ki, ha éppen nem tudjuk rátenni egy folyóra, ami elviszi. A papírhajó értelmét veszti a folyóvíz nélkül. Hasonló a helyzet a meditáció alatt megalkotott különféle gondolatokkal, ha azokat nem tudjuk eljuttatni a kívánt helyre.

Az energia biztosítja a hordozó anyagot, amivel a megalkotott teremtő gondolatot el tudjuk juttatni a célig. Minél erősebb a sodrás, annál gyorsabb a hajó és annál messzebbre tud eljutni. Minél nagyobb az energia, annál jobban tudjuk telíteni a teremtő gondolattal a céltárgyat és a hatás is erősebb lesz.

Energiához juthatunk az univerzumból, ami a könnyebb út, de veszélyes. Ezt a módszert használják az újonnan alakult ezoterikus irányzatok. A másik út sokkal lassabb, de biztonságos. Belső univerzumunk (ami megegyezik a külső univerzummal) energiáját megkeressük és azt használjuk.

http://moodstring.hu/meditacio-gyakori-felreertesei/