Szegedi Ferenc

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szegedi Ferenc
SzületettSzegedi Ferenc
1980. január 20.
Budapest
BeceneveFecsó
Nemzetiségemagyar
Élettársa2021-től Géczi Beatrix, modell, zenei előadó
GyermekeiSzegedi Edward Ferenc (Vasvári Vivien)
Szegedi Elliot Ferenc (Géczi Beatrix)
Foglalkozásaüzletember, építész, munkavédelmi szakmérnök
SablonWikidataSegítség

Szegedi Ferenc, „Fecsó” (Budapest, 1980. január 20. –) üzletember, építész, munkavédelmi szakmérnök, tűzvédelmi előadó.

Tanulmányai[szerkesztés]

Budapesten született 1980-ban, Dunavarsányban nőtt fel. Középiskolai tanulmányait a Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakközépiskolában végezte el, ahol szakmai versenyek döntőseként, faipari technikusként végzett. Ezt követően a YBL Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán  végezte ez az építészmérnöki, majd az építész tervezői szakot, és részben párhuzamosan elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetemen a munkavédelmi szakmérnöki másoddiplomás képzést. Az egyetem alatt a Graphisoft -nál dolgozott szoftvertesztelőként.

Munka- és tűzvédelmi karrier[szerkesztés]

2005–2010: a Strabag- MML Kft. munkavédelmi vezetője lett, és évekig ellátta a 4-es Metró építésének biztonsági vezetői feladatait is.

2008-ban megalapította az AURAPRO Munka-, Tűz-, Környezetvédelmi Kft.-ét. és 2010-től már főállású vállalkozóként tevékenykedett.

2023-ra 30 szakemberrel látják el 150 cég havi átalánydíjas munka-és tűzvédelmi feladatait.

Munka-és tűzvédelmi szolgáltatás területén a hazai piacvezető cégek között vannak.

Ingatlanfejlesztői karrier[szerkesztés]

Építészmérnöki, és építész tervezői képesítése mellett rendelkezik műszaki ellenőri, ingatlanközvetítői, és ingatlanértékbecslői, valamint társasházkezelői képesítéssel is.

2015-ben megalakította a Bauer Projekt Kft-ét és 2019-re szakmailag és üzletileg sikeresen befejezte a 60 lakásos Bauer Residence társasház építését a Budapest, VIII. kerület, Bauer Sándor utcában.

Több nagyobb ingatlanfejlesztési projekt előkészítését elvégezte (pl. Sweet Corner, Kőris Corner).

2022-ben megvásárolt egy 10 hektáros belterületi telket Epölön. Miután elvégezte az út-és közműépítést, 130 családi házat fog építeni egységes stílusban, és Magyarországon úttörőnek számító ingatlanfejlesztői felfogásban.

Minden ingatlanfejlesztésére igaz, hogy képes akár komoly anyagi áldozatot is vállalni annak érdekében, hogy valódi építészeti értéket, élhetőségi élményt teremtsen.

Sporttevékenysége[szerkesztés]

5 éves korában kezdett el úszni, és többszörös korosztályos országos bajnokként, 20 évesen hagyta abba a versenyszerű úszást a tanulmányai miatt.

Megkapta a kiváló tanuló, kiváló sportoló kitüntetést, mely kitüntetést a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága koordinál.

2005-től a RETR-O-SC vízilabda klub alelnöke, igazolt játékosa. A Budapest Bajnokságban többször állt dobogón.

TV műsorok[szerkesztés]

  • 2017: Feleségek Luxuskivitelben (Viasat)
  • 2018-ban akkori feleségével, Vasvári Viviennel megnyerte a Nyerő Páros -t (RTL)
  • 2018 - tól: Észbontók (Viasat), Gyertek át (RTL), Nicsak ki vagyok (TV2), Ninja Warrior VIP (TV2), Love Bistro (TV2), Activity (Life Tv), Sztárbox (Rtl Klub)

A szereplést csak saját szórakoztatása miatt vállalja, magát hobbicelebnek tartja.

Magánélete[szerkesztés]

Édesapja, Szegedi Ferenc a „Petőfi Sándor MGTSZ” főmérnöke, majd a rendszerváltás után faipari vállalkozó volt, valamint édesanyja, Kozár Erzsébet a 2-es Metró forgalomirányítója, aki az édesapjának a 4. felesége. Féltestvére a 3. házasságban született Szegedi Róbert, és édestestvére Szegedi Lilla.

2018-ban feleségül vette Vasvári Vivien-t, akitől Miami Beach-en (USA) megszületett első fia, Szegedi Edward Ferenc. A pár 2020-ban elvált. 2023-ban Géczi Beatrix-tól (Blondie) megszületett második fia, Szegedi Elliot Ferenc, szintén Miami Beach-en (USA). Így mindkét fia teljes jogú amerikai-magyar kettős állampolgár.

Egyéb[szerkesztés]

2021-ben megalapította az Ifjú Titánok alapítványt, amely azt tűzte ki célul, hogy hátrányos helyzetű fiatalokat támogat a sport, tanulás, művészet területén.

Források[szerkesztés]