Szörnyek szigete

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Szörnyek szigete (Az Őslénypark története folytatódik)
Szerző Michael Crichton
Eredeti cím The Lost World
Ország  USA
Nyelv angol
Műfaj thriller
sci-fi
Sorozat Jurassic Park
Előző Őslénypark
Következő Airframe
Kapcsolódó film Az elveszett világ: Jurassic Park
Kiadás
Kiadó Knopf
Kiadás dátuma 1995 szeptember
Magyar kiadó Magyar Könyvklub
Magyar kiadás dátuma 1997
Fordító Kertész Balázs
ISBN0679419462

A Szörnyek szigete (angolul: The Lost World) Michael Crichton egy regénye, az Őslénypark folytatása. Az InGen nevű cég klónozza a dinoszauruszokat, és egy Isla Nublar nevű szigeten egy dinoszaurusz-parkot építenek. Azonban az őslényeket nem Nublaron tenyésztik, hanem egy másik szigeten, Isla Sornán. Azonban az ember nem tudja kordában tartani a természetet, az őslények elszabadulnak.

A cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Ian Malcolm, káoszelmélet-matematikus egy utazás alkalmával majdnem életét veszti, de sikerül megoperálniuk. Az altatás alkalmával raptorokat, kompikat, és más dinoszauruszneveket emleget. Egy barátja, Richard Levine keresni kezd egy Elveszett Világ után, és ráveszi Malcolmot, hogy ha megtalálta, jöjjön vele. Egyszer csak nyom nélkül eltűnik. Malcolm, egy bizonyos Thorne doki, Eddie, a segédje, és Sarah Harding a keresésére indulnak. Malcolm szerint csakis Sornára mehetett, így hát ez lesz az úticéljuk. Nem is tudják, hogy egy másik csapat kiszaglászta, hogy a szigeten őslények vannak, és hatalmas üzleti sikert lát benne. Sarah-ék egy kölyök Tyrannosaurust visznek a lakókocsiba, mire a felbosszantott szülők a kocsira támadnak.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

A film[szerkesztés]

A Szörnyek szigetéből készült egy, Az elveszett világ: Jurassic Park című film, melynek bemutatójára 1997-ben került sor. A film cselekménye majdnem azonos, bár néhány részlet kimaradt. A legnagyobb eltérés az, amikor a Tyrannosaurust a városba viszik a kölykével, és ott elszabadul.

A történet őslényei[szerkesztés]

A könyv[szerkesztés]
A film[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]