Super Mario Maker

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Super Mario Maker
FejlesztőNintendo Entertainment Analysis and Development
KiadóNintendo
ZeneszerzőKondó Kódzsi
Sorozat
MotorLunchPack
PlatformokWii U
Kiadási dátum
Műfaj
Játékmódokegyjátékos videójáték
USK-besorolásUSK 0
Adathordozó
  • digitális letöltés
  • Nintendo Wii U Disc
A Super Mario Maker weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Super Mario Maker témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Super Mario Maker 2015-ben megjelent platformjáték, melyet a Nintendo fejlesztett és jelentetett meg Wii U-ra Mario harmincadik évfordulója alkalmából. A játék egy évvel később Nintendo 3DS-re is megjelent.

Játékmenet[szerkesztés]

A játékos készíthet egy saját pályát ahova különböző tárgyakat és ellenfeleket rakhat le, és később több dolgot nyithat ki és megszabhatja a pálya stílusát és méretét is. Továbbá a játék stílusát is ki lehet választani hogy hogyan nézzen ki, és publikálhatjuk is ahol más emberek játszhattak a pályával, illetve csillagozhatnák ha tetszett nekik.

Megjelenés[szerkesztés]

A játékot 2015. szeptember 10-én adták ki Mario harmincadik évfordulója alkalmából (még egy limitált kiadású Amiibót is készítettek belőle) és sok pozitív megjegyzést kapott a letisztult felület és a szerkesztő eszközök miatt. 2016 májusáig több mint 7 millió pályát töltöttek fel amiket már több mint 600 milliószor játszottak újra. 2016 decemberében egy Nintendo 3DS-kiadást is kapott Super Mario Maker for Nintendo 3DS címen.

Super Mario Maker 2[szerkesztés]

A Nintendo 2019. június 28-án Super Mario Maker 2 címmel kiadta a játék folytatását Nintendo Switchre. Ez több tárgyat, ellenfelet, illetve pályát tartalmaz és az interneten keresztüli többjátékos módot is támogatja.

A Nintendo később bejelentette hogy a Super Mario Makerben 2021. március 31-e után már nem lehet pályákat feltölteni és 2021. január 12-étől már nem elérhető a Wii U Nintendo eShopjának kínálatában.