Suave Veneno

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Suave Veneno
Műfajteleregény

ÍróAguinaldo Silva
RendezőDaniel Filho
FőszereplőJose Wilker
Glória Pires
Irene Ravache
Leticia Spiller
Rodrigo Santoro
Ângelo Antônio

Ország Brazília
Nyelvportugál
Évadok1
Epizódok209
Gyártás
Részenkénti játékidő60 perc
GyártóTV Globo
Sugárzás
Eredeti adóTV Globo
Eredeti sugárzás1999. január 18. – 1999. szeptember 18.
További információk
SablonWikidataSegítség


A Suave Veneno (magyarul: Lágy méreg) egy 1999-es brazil televíziós sorozat, amit 1999. január 18. és szeptember 18. között sugárzott először a Globo.[1]

Történet[szerkesztés]

Az üzletember Valdomiro Cerqueira (José Wilker) autójával elütött egy Inês (Glória Píres) nevű fiatal nőt, aki elvesztette az emlékezetét. Valdomiro úgy érzi adósa marad a nőnek, aki egyedül van és nem emlékszik a múltjára. Ekkor Valdomiro úgy dönt a házába viszi, ameddig a helyzetet megoldódik. Valdomiro felesége Eleonor (Irene Ravache) és három lánya Maria Regina (Letícia Spiller), Maria Antonia és Márcia Eduarda Inêst ridegen és gyanakvással fogadja. Az események óta az következik be amitől a lányok legjobban féltek: Eleonor elválik férjétől, Valdomirotól, aki viszonyt folytat Inêsszel. Maria Regina pedig áskálódik Inês ellen, akit betolakodónak tart és aki fenyegeti a család nyereségét. Apjával pedig keserves hatalmi harcot folytat az apja által alapított Marmoreal cégért.

Inês egyszercsak eltűnik pár értékes gyémánttal, amivel Valdomirót sokkolja. Pár napp később holtan találják Inêst. Hónapokkal később azonban Inês Lavinia néven tér vissza, amivel sokkolja Valdomiróékat.

Adelmo (Ângelo Antônio) egy balesetben elvesztette a feleségét, majd rövidesen letartóztatják gyilkosság vádjával, amit nem ő követett el. Clarice (Patrícia França) segítségével kiengedték, akibe szerelmes volt Adelma. Adelmo élete azonban gyökerese fordulatot vesz, amikor megismerkedik Maria Reginával. Mária Regina egy ambiciózus és arrogáns nő, aki Álvaro Figuiera (Kadu Moliterno) felesége volt és két gyereke van tőle. Maria Regina előszeretettel alázta meg Álvarót mások előtt, a férfi ezt megelégelvén megcsalja feleségét, ám ezzel tönkretette házasságát. Adelmo és Maria Regina akkor ismerkedik meg, amikor Maria Regina elüti Adelmót. Innentől egy viharos szerelmi kapcsolat veszi kezdetét. Maria Regina Adelmót eleinte szeretőjének tartja, hogy bosszút álljon férje hűtlenségén. Ám rövidesen mély érzelmeket kezd érezni Adelmo iránt, aki gyakran tesz a férfinak szerelmi vallomásokat, még úgyis hogy mások előtt megalázkodik.

Adelmóval és gyermekeivel beköltözik a családi házukba, segít szerelmének munkát találni és Adelmo gyerekét egy előkelő iskolába íratja. Adelma Maria Regina segítségével szabadul ki a börtönből, amikor Clarice megölésével vádolták.

Eleonor szenved a válás miatt és Valdomiro visszatérésben reménykedik, egészen amíg nem ismer meg egy fiatal, nehézsorsú festőt, Eliseút. Eliseú (Rodrigo Santoro) épp le akarja vetni magát egy tetőről, ám Eleonor megállítja őt. Innentől Eleonor pártfogásba veszi Eliseút: lakást bérel neki és anyagilag segíti őt, hogy a festészetének éljen. Épp már kezdene alakulni köztük valami, amikor megjelenik Eleonor legfiatalabb lánya Márcia Eduarda, aki azonnal beleszeret Eliseúba. Ám szerelmük nem teljesedik ki, hisz Eliseút festményhamisítás vádjában letartóztatják, majd börtönbe kerül. Márcia Eduarda ígéretet tesz szerelmének hogy várni fog rá, amikor kiszabadul a börtönből, a végén tisztázódik minden és Eliseú kiszabadul.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Karakter
José Wilker Waldomiro Cerqueira
Irene Ravache Eleonor Bergantes de Cerqueira
Glória Píres Maria Inês/ Lavínia de Alencar Cerqueira
Letícia Spiller Maria Regina Bergantes de Cerqueira e Figueira
Patrícia França Clarisse Ribeiro
Ângelo Antônio Adelmo de Alencar
Tarcísio Filho Augusto Ivan
Kadu Moliterno Álvaro Figueira
Rodrigo Santoro Eliseu Vieira
Luana Piovani Marcia Eduarda Bergantes de Cerqueira
Betty Faria Carlota Valdez
Diogo Vilela Uálber Canhedo
Nívea Maria Emiliana (Nana)
Léa Garcia Selma Ribeiro
Nuno Leal Maia Felisberto Morel (Gato)
Vanessa Lóes Maria Antonia Bergantes de Cerqueira Coelho
Deborah Secco Marina Canhedo
Ilva Niño Maria José da Silva (Zezé)
Mariah da Penha Lucilene Barbosa da Silva
Sérgio Viotti Alceste Bergantes
Jorge Dória Genival Canhedo
Eva Todor Maria do Carmo Canhedo
Nelson Xavier Fortunato
Ana Rosa Geni (Geninha)
Fúlvio Stefanini Marcelo Barone
Rodrigo Faro Renildo
Nívea Stelmann Eliete
Luiz Carlos Tourinho Edilberto
Totia Meirelles Matilde
Heitor Martinez Claudionor
Samara Felippo Gilvânia
Matheus Rocha Leonardo
Daniela Faria Adriana
Cecília Dassi Patrícia Cerqueira Figueira (Patty)
Vinícius de Oliveira Júnior
Ivan Cândido Sandoval
Elias Andreato Clóvis
Tuca Andrada Antônio
Guilherme Corrêa Heitor
Tácito Rocha Dr. Faria
Luís Antônio Pillar Dr. Cláudio

Érdekességek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Troféu Imprensa – Vencedores (portugál nyelven). Uol. (Hozzáférés: 2012. március 11.)