„Traci Lords” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
kép be, kategóriákok, defsort, iw-k
Törlésre jelölve
1. sor: 1. sor:
{{törlés|}}
{{nincs forrás}}
{{nincs forrás}}
[[Fájl:Traci Lords DragonCon 2006 filtered.jpg|bélyegkép|Traci Lords 2006 szeptemberében]]
[[Fájl:Traci Lords DragonCon 2006 filtered.jpg|bélyegkép|Traci Lords 2006 szeptemberében]]

A lap 2010. július 17., 13:16-kori változata

Traci Lords 2006 szeptemberében

Traci Lords (született Nora Louise Kuzma; 1968. május 7.), nevei még Traci Elizabeth Lords és Tracy Lords, egy amerikai színésznő, producer, rendező, író és énekes. Először pornófilmekben és a Penthouse magazinban tűnt fel, majd később sikeres televíziós és B-kategóriás filmszínésznő lett.

Korai élete

Nora Louise Kuzma Steubenville-ben, Ohio-ban született, szülei Louis és Patricia Kuzma. A művésznevéről azt mondják, hogy így tisztelgett Katharine Hepburn előtt, aki a Philadelphiai történet című filmben Tracy Lordot alakította (ugyanezt a szerepet játszotta Grace Kelly a Felső tízezer című filmben), vagy hogy a gimis legjobb barátnője keresztnevéből (Traci) és a kedvenc színésze vezetéknevéből (Jack Lord) jött ez a név. Tíz éves korában megerőszakolták. Tizenkét éves korában az anyjával és három nővérével elmenekült az alkoholista apjától Lawndale-be, Kaliforniába. Az anyja új barátja, Roger, drogdíler volt, aki molesztálta őt. 1983-ban a Redondo Union középiskolába kezdett járni.

Pornós karrier

15 éves korában az anyja ex-barátjával, Rogerrel élt. Miközben mostohaapjaként tűnt fel, segített neki válaszolni olyan apróhirdetésekre, amikben modelleket keresnek. Hamis személyijét használva, ami igazolja, hogy 15 helyett 20 éves, ahogy Roger is állította, belevágott a pornóiparba Jim South-szal a World Modeling Agency-nél, Sherman Oaks-ban, Kristie Elizabeth Nussman név alatt.

Röviddel ezután széles körben elterjedt felnőtt magazinokban modellkedett, mindenekelőtt a Penthouse-ban, ugyanabban az 1984 szeptemberi kiadásban, ahol feltűnt Miss America 1984 (Vanessa Williams) is. Gyorsan belevágott a felnőtt filmekbe. Az első filmje a What Gets Me Hot! (Ami lázba hoz!), ezt követte a Those Young Girls (Azok a fiatal lányok) és a Talk Dirty To Me Part III (Beszélj velem mocskosul 3. rész), mindegyik 1984 első felében készült. Mire 18 éves lett, már szerepelt 100 felnőtt filmben, noha Lords azt állítja az önéletrajzában, hogy a filmek közül 80-at a maradékból alkottak és az eredeti filmjeiből 21-et kibővítettek.

1986 májusában kiderült, hogy még kiskorú volt a filmforgatások alatt és letartóztatták, mint ahogy az ügynöksége és az X-Citement Video cég tagjait is.