„Hálózatalapú tanulás” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Komposzt (vitalap | szerkesztései)
Komposzt (vitalap | szerkesztései)
referenciák
1. sor: 1. sor:
A '''konnektivizmus''' a fogalmi társadalom tanuláselmélete, melyet George Siemens <ref>Siemens, G., Connectivism: A learning theory for the digital age, International Journal of Instructional Technology and Distance Learning 2 (10), 2005.</ref> és Stephen Downes<ref>[http://www.downes.ca/cgi-bin/page.cgi?post=39739 Basic Connectivism - Or Connectivism for Dummies ~ Stephen's Web ~ by Stephen Downes<!-- Bot generated title -->]</ref> nevei fémjeleznek. Három terület metszéspontján helyezkedik el: [[informatika]], [[pedagógia]] és [[hálózatkutatás]]. A konnektivizmus tömören a hálózatelméletek [[pedagógiá]]ban való alkalmazását jelöli.
{{nincs forrás}}
A konnektivizmus a fogalmi társadalom tanuláselmélete, melyet George Siemens és Stephen Downes nevei fémjeleznek. Három terület metszéspontján helyezkedik el: informatika, pedagógia és hálózatkutatás. A konnektivizmus tömören a hálózatelméletek pedagógiában való alkalmazását jelöli.



== Definíciók ==
== Definíciók ==

A lap 2010. február 26., 23:42-kori változata

A konnektivizmus a fogalmi társadalom tanuláselmélete, melyet George Siemens [1] és Stephen Downes[2] nevei fémjeleznek. Három terület metszéspontján helyezkedik el: informatika, pedagógia és hálózatkutatás. A konnektivizmus tömören a hálózatelméletek pedagógiában való alkalmazását jelöli.

Definíciók

Tanulóközpontú, irregulárisan szerveződő tanulási forma, mely a tanuló autonómiáján és spontán tudáscserén alapulva már nem hierarchikus, hanem sokirányú, decentralizált és sokcsatornás; a kollaboratív tanulásra ösztönözve kibontakoztatja a tanulói kreativitást. [3]

’’Integráltan kell felfogni a konnektivizmust, tehát kutatni szükséges az Új MÉDIA rendszerek (iTV, mobil, PDA) eszközökkel történő hálózatos tanulást is az oktatás kulcsmozzanatai (kompetenciák, tartalom, motiválás, rugalmasság, tanulói teljesítmények értékelhetősége) szempontjából.’’(Forgó Sándor)

Hivatkozások

  1. Siemens, G., Connectivism: A learning theory for the digital age, International Journal of Instructional Technology and Distance Learning 2 (10), 2005.
  2. Basic Connectivism - Or Connectivism for Dummies ~ Stephen's Web ~ by Stephen Downes
  3. Forgó Sándor: Az új média és az elektronikus tanulás.Új Pedagógiai Szemle. 8-9. sz. 2009 94.