„Szerkesztővita:Szajd/Geo/Térképek” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szajd 19 évvel ezelőtt a(z) Európa témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
387-es user (vitalap | szerkesztései)
a →‎Európa: Ha lehet maradjon ugyanilyen a térkép
Szajd (vitalap | szerkesztései)
33. sor: 33. sor:


:Hello! Ha kérhetem vagy legyen ugyanilyen, vagy valami hasonló, mert én már egy egész kontinensét lefordítottam. Ha valami teljesen új térkép születik, akkor pár napi munkám odavész, vagy pedig különböző térképek születnek és ezek egyik sem jó... (eggyelőre nem töltöttem fel, mert off-line írom a szócikket, ami még nincs kész). Kösz [[User:387-es user|387]] 2004. szeptember 6., 16:25 (CEST)
:Hello! Ha kérhetem vagy legyen ugyanilyen, vagy valami hasonló, mert én már egy egész kontinensét lefordítottam. Ha valami teljesen új térkép születik, akkor pár napi munkám odavész, vagy pedig különböző térképek születnek és ezek egyik sem jó... (eggyelőre nem töltöttem fel, mert off-line írom a szócikket, ami még nincs kész). Kösz [[User:387-es user|387]] 2004. szeptember 6., 16:25 (CEST)

:Ezt nem értem. Miva'? :o :) --[[User:Szajd|Szajd]] 2004. szeptember 6., 20:15 (CEST)

A lap 2004. szeptember 6., 20:15-kori változata

.gif

Vita eleje a Azonnali törlés lapon.

Töröltem. De ugye nem gifeket küldesz fel...? Lásd Wikipédia:Képhasználati irányelvek. --grin 2004. július 17., 22:24 (CEST)Válasz

De igen, .gifeket nyomok fel. Tisztában vagyok a képhasználati irányelvekkel, de nagyon jó okom van rá: van ez a mondás, hogy „kutyából nem lesz szalonna”. Namármost, „.gifként készült képből sem lesz veszteségmentes kép soha többet”-alapon tettem fel őket, ugyanis a CIA a World Factbookban minden képet .gifként tett közé.
Ha a minőségen, és azonkívül, hogy a .gif szar (ami így igaz, bár ezekben az esetekben, meg a zászlók esetében tökéletes), van valami ellenérved, akkor szólj, mielőtt felteszek még száz képet. ;)
--Szajd 2004. július 18., 00:16 (CEST)Válasz
1) nézz utána: a GIF veszteségmentes tömörítés, tehát tetszőleges veszteségmentes formára alakítható bármiféle minőségromlás nélkül, tehát a gif-png alakításnál a kutyából kutya lesz, a szalonnából pedig szalonna. (A GIF->JPG esetben nyilván a minőség és a méret aránya dönti el, hogy a kép kicsi lesz, vagy pedig alacsony a vesztesége.)
2) az ellenérvem nem az, hogy a gif ez vagy a gif az, hanem az, hogy a Wikipédia jelenleg a PNG és JPEG formátumokat preferálja, amennyiben ez lehetséges; és mivel ezeket a képeket te állítod elő (nem pedig a CIA WFB, mint ahogy írtad, mert ott nem magyarok a feliratok) ezért képes vagy az elvet követni. Ha nem értesz vele egyet, akkor ott kifejtheted álláspontod, és vitatkozhatunk arról, hogy miért, vagy miért nem, de momentán a helyzet az, hogy a GIF nem kívánatos, ezért érdemes neked is ezt figyelembe venned (nem pedig figyelmen kívül hagynod, ugye).
Idézet az angol Wikipédia képhaszálati irányelvéből: "Most of the maps on the CIA World Factbook website were coded as JPEG, but are now coded as GIF. To update these photos, download the GIF picture from the CIA factbook, recode it in PNG format, and upload it to wikipedia." ¿Lefordítsam, vagy érthető így is?
A kedvedért megnéztem az "a föld térképe" képet, amit te gifben küldtél fel: a GIF 30766, a PNG pedig 30644 byte hosszú, tehát nem látom be, hogy miért lenne a gif jobb, mint a PNG (beleértve természetesen azt, hogy a PNG sokszor annyit tud, mint a gif). A zászlók jelenleg is PNG-ben vannak.
Összefoglalásképp: igen, ha lehet ne küldj fel több száz gifet. Ha te nem tudod, én szívesen átalakítom neked PNG-be vagy JPG-be (ahogy akarod), mivel nekem egy parancs beírása az egész (linux alatt). --grin 2004. július 22., 17:11 (CEST)Válasz
OK. Világos minden, akkor majd átalakítom őket. Kösz. --Szajd 2004. július 22., 22:09 (CEST)Válasz

Európa

Ahoj!

Fájl:EuropePolKicsi.png <- Van egy térkép, amit még magyarítani kellene. megoldható? - Gaja 2004. szeptember 6., 14:26 (CEST)Válasz

Ha kellene, van nekem megrajzolva egy nagyobb felbontású térkép is, bele is tudom írni magyarul. --julosz 2004. szeptember 6., 14:31 (CEST)Válasz
Szerintem ennél biztosan jobb lenne, mert itt nagyon nem látni semmit... - Gaja 2004. szeptember 6., 16:17 (CEST)Válasz
Hello! Ha kérhetem vagy legyen ugyanilyen, vagy valami hasonló, mert én már egy egész kontinensét lefordítottam. Ha valami teljesen új térkép születik, akkor pár napi munkám odavész, vagy pedig különböző térképek születnek és ezek egyik sem jó... (eggyelőre nem töltöttem fel, mert off-line írom a szócikket, ami még nincs kész). Kösz 387 2004. szeptember 6., 16:25 (CEST)Válasz
Ezt nem értem. Miva'? :o :) --Szajd 2004. szeptember 6., 20:15 (CEST)Válasz