„Pictures at Eleven” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Vargazse (vitalap | szerkesztései)
Új oldal, tartalma: „{{Album infobox | előadó = Robert Plant | cím = Pictures at Eleven | típus = Nagylemez | borító = PicturesAtEleven.jpg | ...”
 
Vargazse (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
17. sor: 17. sor:
}}
}}


A '''Pictures at Eleven''' [[Robert Plant]], a [[Led Zeppelin]] legendás énekesének első szóló albuma, amely [[1982]]. [[június 28]]-án jelent meg a Zeppelin saját kiadója a Swan Song gondozásában. Az albumon a [[Genesis]] dobosa [[Phil Collins]] nyolc számban dobol. Collins részt vett az album megjelenését követő turnén is.
A '''Pictures at Eleven'''

A Pictures at Eleven az egyetlen Plant szóló album, amelyet a Led Zeppelin Swan song kiadója jelentetett meg. Plant második szóló lemeze megjelenésekor a Swan Song már nem adott ki új anyagot, csak a korábbi Zeppelin albumok gondozásával foglalkozott, Plant pedig megalapította saját kiadóját az Es Paranza-t, amely az [[Atlantic Records]]-hoz tartozik.

A lap 2007. december 16., 18:00-kori változata

Robert Plant
Pictures at Eleven
Fájl:PicturesAtEleven.jpg
Nagylemez
Megjelent1982. június 28.
FelvételekRockfield Studios, Monmouth
StílusRock
Nyelvangol
Hossz41 perc 45 mp
KiadóSwan Song
ProducerRobert Plant
Robert Plant-kronológia
Pictures at Eleven
(1982)
The Principle of Moments
(1983)
SablonWikidataSegítség

A Pictures at Eleven Robert Plant, a Led Zeppelin legendás énekesének első szóló albuma, amely 1982. június 28-án jelent meg a Zeppelin saját kiadója a Swan Song gondozásában. Az albumon a Genesis dobosa Phil Collins nyolc számban dobol. Collins részt vett az album megjelenését követő turnén is.

A Pictures at Eleven az egyetlen Plant szóló album, amelyet a Led Zeppelin Swan song kiadója jelentetett meg. Plant második szóló lemeze megjelenésekor a Swan Song már nem adott ki új anyagot, csak a korábbi Zeppelin albumok gondozásával foglalkozott, Plant pedig megalapította saját kiadóját az Es Paranza-t, amely az Atlantic Records-hoz tartozik.