„Be–252 Beta-Scolar” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „{{Építés alatt}} {{Repülőgép infobox}} A Be–252 Beta Scolar a csehszlovák Beneš-Mráz kétszemélyes iskola- és műrepülőgépe volt, amelyet az 1930-as évek második felében terveztek és készítettek. Csak egy példány készült. A repülőgép a Be–50 Beta-Minor sportrepülőgépcsalád konstrukcióján alapult, egy nagyteljesítményű kilenchengeres Walter Scolar csillagmotorral felszerelve. ==Története== ==Források==”
Címke: tataroz vagy építés alatt sablon kihelyezve
 
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
{{Építés alatt}}
{{Építés alatt}}
{{Repülőgép infobox}}
{{Repülőgép infobox}}
A Be–252 Beta Scolar a csehszlovák Beneš-Mráz kétszemélyes iskola- és műrepülőgépe volt, amelyet az 1930-as évek második felében terveztek és készítettek. Csak egy példány készült. A repülőgép a Be–50 Beta-Minor sportrepülőgépcsalád konstrukcióján alapult, egy nagyteljesítményű kilenchengeres Walter Scolar csillagmotorral felszerelve.
A '''Be–252 Beta Scolar''' a [[Csehszlovákia|csehszlovák]] [[Beneš-Mráz]] repülőgépgyár kétszemélyes iskola- és műrepülőgépe volt, amelyet az [[1930-as évek]] második felében terveztek és készítettek. Csak egy példány készült. A repülőgép a [[Be–50 Beta-Minor]] modellel kezdődő sportrepülőgépcsalád konstrukcióján alapult, egy 160 LE-s kilenchengeres [[Walter Scolar]] csillagmotorral felszerelve.


==Története==
==Története==

A lap 2021. december 1., 13:42-kori változata

Be–252 Beta-Scolar

Funkció
GyártóBeneš-Mráz
TervezőPavel Beneš
Gyártási darabszám1
A Wikimédia Commons tartalmaz Be–252 Beta-Scolar témájú médiaállományokat.

A Be–252 Beta Scolar a csehszlovák Beneš-Mráz repülőgépgyár kétszemélyes iskola- és műrepülőgépe volt, amelyet az 1930-as évek második felében terveztek és készítettek. Csak egy példány készült. A repülőgép a Be–50 Beta-Minor modellel kezdődő sportrepülőgépcsalád konstrukcióján alapult, egy 160 LE-s kilenchengeres Walter Scolar csillagmotorral felszerelve.

Története

Források