„Bikku-Bitti” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a →‎További információk: képaláírás pontosítása
Giovanni75 (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
35. sor: 35. sor:
'''Bikku Bitti''', más néven '''Bette csúcs''' 2266 méterrel [[Líbia]] legmagasabb pontja. A [[Tibeszti]]-hegységben, Líbia déli részén található, a [[csád]]i határnál.
'''Bikku Bitti''', más néven '''Bette csúcs''' 2266 méterrel [[Líbia]] legmagasabb pontja. A [[Tibeszti]]-hegységben, Líbia déli részén található, a [[csád]]i határnál.


A Bikku Bitti az egyik legkevésbé ismert és nehezen hozzáférhető hegy Líbiában. Az ide érkező expedíciók [[taposóakna|taposóaknákkal]], fegyveres banditákkal találhatják szembe magukat. További nehézséget okoz a kegyetlen sivatagi időjárás. A hegy közelében nagyjából 20-30 évente esik csapadék és nagy a forróság. A [[NASA]] ezt a területet szemelte ki a Mars-expedíciók kísérletezésére a nehéz éghajlati viszonyok miatt.{{forr}}
A Bikku Bitti az egyik legkevésbé ismert és nehezen hozzáférhető hegy Líbiában. Az ide érkező expedíciók [[taposóakna|taposóaknákkal]], fegyveres banditákkal találhatják szembe magukat. További nehézséget okoz a kegyetlen sivatagi időjárás. A hegy közelében nagyjából 20-30 évente esik csapadék és nagy a forróság. A [[NASA]] ezt a területet szemelte ki a Mars-expedíciók kísérletezésére a nehéz éghajlati viszonyok miatt.{{forr}} [http://www.summitpost.org/ginge-fullen/333351#chapter_1 1]
Első megmászása [[2005]] decemberében Ginge Fullen nevéhez köthető. Őt több sikertelen expedíció előzte meg.
Első megmászása [[2005]] decemberében Ginge Fullen nevéhez köthető. Őt több sikertelen expedíció előzte meg.



A lap 2013. április 12., 14:36-kori változata

Bikku-Bitti
Magasság2266 m
OrszágLíbia
HegységTibeszti-hegység
Első megmászás2005
Elhelyezkedése
Bikku-Bitti (Líbia)
Bikku-Bitti
Bikku-Bitti
Pozíció Líbia térképén
é. sz. 21° 58′ 56″, k. h. 19° 08′ 37″Koordináták: é. sz. 21° 58′ 56″, k. h. 19° 08′ 37″
Térkép
A Wikimédia Commons tartalmaz Bikku-Bitti témájú médiaállományokat.

Bikku Bitti, más néven Bette csúcs 2266 méterrel Líbia legmagasabb pontja. A Tibeszti-hegységben, Líbia déli részén található, a csádi határnál.

A Bikku Bitti az egyik legkevésbé ismert és nehezen hozzáférhető hegy Líbiában. Az ide érkező expedíciók taposóaknákkal, fegyveres banditákkal találhatják szembe magukat. További nehézséget okoz a kegyetlen sivatagi időjárás. A hegy közelében nagyjából 20-30 évente esik csapadék és nagy a forróság. A NASA ezt a területet szemelte ki a Mars-expedíciók kísérletezésére a nehéz éghajlati viszonyok miatt.[forrás?] 1 Első megmászása 2005 decemberében Ginge Fullen nevéhez köthető. Őt több sikertelen expedíció előzte meg.

További információk


Színezett űrfelvétel a hegyről

Fordítás

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Bikku Bitti című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.