„Szerkesztő:Szomjasrágó/próbalap” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Szomjasrágó (vitalap | szerkesztései)
Új oldal, tartalma: „{{Videojáték infobox | név = Végzetúr | kép = | képaláírás = | kiadó = Beholder Kft. | tervező = Tihor Miklós | motor = PHP | platformok = platformfü…”
(Nincs különbség)

A lap 2013. január 27., 19:05-kori változata

Végzetúr
KiadóBeholder Kft.
TervezőTihor Miklós
MotorPHP
Platformokplatformfüggetlen (böngészőből játszható)
Kiadási dátum2008. szeptember 22.
MűfajMMORPG
SablonWikidataSegítség

A Végzetúr a Beholder Kft. MMORPG típusú, fantasy stílusú játéka. Kliens szoftver letöltése nélkül, tetszőleges böngészőből játszható. A játékosoknak egy karaktert, ún. végzeturat kell fejleszteniük.

A játék története

Az előzmények

A játék a Beholder Kft. sok más szerepjátékához hasonlóan Ghalla világában játszódik. Ghalla világ kezdetben sok értelmes faj lakta: elfek, emberek, törpék, gnómok, és trollok lakták, valamint a Beholder Kft. által létrehozott, máshol nem szereplő három faj: az árnymanók, az alakváltók, és a kobulderák. Ebben a környezetben játszódik a Túlélők Földje játék. Később, ugyanilyen levelezős szerepjáték formában jelent meg a Túlélők Földje folytatása, az Ősök Városa. Ebben a világban Ghallára leszállt az „Ellenség”, egy más bolygóról érkezett, mindent felzabáló faj. Ghalla világának lakói a hegyekbe menekültek. A hegyekben az alakváltók leszármazottai, a galetkik voltak a domináns faj, a többi, mint az elfek, és sok állat sokkal kevesebb létszámban volt fellelhető. Itt játszódik Böszörményi Gyula Rúvel hegyi legenda könyve, valamint az Álomfogó-sorozat egy része.

A végzeturak

A játék

Az online játék elején létrehozol egy karaktert, a későbbiek során őt irányítod. A játék során más játékosok karaktereivel és a gép által irányított szörnyekkel csatázhatsz, fejlesztheted karakteredet, varázstárgyakat szerezhetsz. Bár a játék támogatja azt is, aki magában szeret játszani és fejlesztgetni a karakterét, a Végzetúr a játékosok harcára, és a közösségi játékra van kihegyezve. A játékosok által alapítható szövetségek számos módon versenghetnek egymással, építkezhetnek, háborúzhatnak, sőt, magasabb szinten epikus szörnyeket hívhatnak ki, amelyeket csak együtt győzhetnek le, cserébe igazi relikviákat zsákmányolhatnak. A játék kezelése nagyon egyszerű, minden egyből világos lesz. Ahogy előrehaladsz a játékban, úgy nyílnak meg majd előtted újabb lehetőségek.

Hordák

A végzeturak tombolása nyomán azért a világ még nem hullott teljes káoszba, még léteznek csoportok, ún. Hordák, amelyek tagjai egymást nem támadják. A Rubin Horda tagjai elsősorban a fizikai erejükben hisznek, brutálisak és kegyetlenek, az ő párbajaik nyomán jött létre a legtöbb vortex. A Smaragd Horda tagjai épp ellenkezőleg, a mágiát tekintik a hatalomhoz és a halhatatlansághoz vezető útnak. A Zafír horda tagjai tökéletesen uralják testük biológiáját, regenerációs képességeik kiemelkedőek. A Gyémánt horda tagjai afféle elitisták, tökélyre vitték a lélekenergia elszívás művészetét, de gyakran abba a hibába esnek, hogy alábecsülik ellenfelüket.

A játék kezdetén, a karaktered létrehozásakor el kell döntened, melyik hordába tartozol. Hordát később lehet váltani, de ez igen költséges. A saját Hordád tagjait portyázásaid során nem támadhatod, de bármelyik másikat igen. Minden Horda tagjai rendelkeznek valamilyen speciális képességgel.

  • Rubin: A fizikai harcban nagyobb eséllyel találnak, és több sebzést okoznak.
  • Smaragd: Varázslataik több sebzést okoznak, és nagyobb eséllyel találnak. Ezenfelül több

varázspontjuk is van.

  • Zafír: A harcban kevesebb sebzést szenvednek el, és ÉP-jük és VP-jük gyorsabban regenerálódik, a gyógyító hatásoktól is többet gyógyulnak.
  • Gyémánt: A győztes portyázás során több lélekenergiát tudnak szerezni, a vesztesben pedig kevesebbet veszítenek. Ezenkívül a lélekkufártól is olcsóbban vásárolhatnak.

A karakter jellemzői

Fizikai képességek

  • Erő: Minél hatalmasabb erővel rendelkezel, annál nagyobb sebzést vagy képes okozni ellenfeleidnek a fizikai harcban.
  • Támadás: Ettől függ, mennyire vagy jó harcos, mekkora eséllyel találod el ellenfeledet.
  • Védekezés: Ahogy a támadás a találat esélyét növeli, úgy a védekezés az ellenfél találatának esélyét csökkenti.
  • Egészség: Az egészségedtől és a szintedtől függ, mennyi sebzést vagy képes kibírni.

Mágikus képességek

  • IQ: Ha ellenfeleddel varázspárviadalt vívsz, elméitek egymásnak feszülnek. Minél nagyobb az IQ-d ellenfeledénél, annál nagyobb az esélye, hogy a varázslat teljes sebzést okoz, és nem kerüli el ellenfeled.
  • Taumaturgia: Minél magasabb a taumaturgiád, annál nagyobb mértékben nő a varázslatod sebzése vagy egyéb hatása.
  • Mágia: A mágiádtól és szintedtől függ, mennyi varázspont áll rendelkezésedre.

Külső hivatkozások