„Off-label gyógyszeralkalmazás” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Gyimhu (vitalap | szerkesztései)
Új oldal, tartalma: „{{építés alatt}} Az '''off-label''' vagy '''indikáción túli gyógyszeralkalmazás''' egy hivatalosan törzskönyvezett gyógyszernek a hivatalos alkalmazási előir…”
 
Gyimhu (vitalap | szerkesztései)
8. sor: 8. sor:


== Jogi háttér ==
== Jogi háttér ==
* [http://jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=83335.352636 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendelet az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról] (jogszabalykereso.mhk.hu)
* 39/2008. EüM rendelet: jogilag hatályát vesztette, a szövege beépült a 44/2004. ESzCsM-rendeletbe


==Jegyzetek==
==Jegyzetek==

A lap 2011. augusztus 18., 15:55-kori változata

Az off-label vagy indikáción túli gyógyszeralkalmazás egy hivatalosan törzskönyvezett gyógyszernek a hivatalos alkalmazási előirattól eltérő felírását jelenti.

Az off-line alkalmazás komoly szakmai/etikai, jogi és finanszírozási/gazdasági kérdéseket vet fel, ennek ellenére rendkívül elterjedt az egész világon, köztük Magyarországon is.

Szakmai/etikai kérdések

Jogi háttér

Jegyzetek


Források

További információk

Jogszabályok

Egyéb

Kapcsolódó szócikkek

Ez a szócikk részben vagy egészben az Off-label use című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.