„Costa Rica-i labdarúgó-szövetség” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(Új oldal, tartalma: „'''Costa Rica-i Labdarúgó-szövetség''' (spanyolul: '''Federación Costarricense de Fútbol''' [FEDEFUTBOL]). ==Történelme== 1921. [[június 13…”)
 
==Történelme==
[[1921]]. [[június 13]]-án a labdarúgást kiemelkedően művelő klubbok, a [[Deportiva Alajuelense]], a [[Club Sport Cartaginés]], a [[Club Sport Herediano]] és a [[Club Sport La Libertad]] megalapították a [[Liga Nacional de Fútbolt]].
[[1931]]-ben a liga központosításakor új nevet adtak szövetségüknek, a [[Federación Deportiva de Costa Rica]], ezt követte a [[Federación Nacional de Fútbol]], majd az [[1970]]-es években a mai is használatos [[Federación Costarricense de Fútbolnak]] [FEDEFUTBOL] névet kapta. A [[Nemzetközi Labdarúgó-szövetség]] (FIFA) [[1921]]-ben fogadta tagjai közé. [[1962]]-től az [[Észak- és Közép-amerikai Labdarúgó-szövetség]] (CONCACAF) tagja. Fő feladata a nemzetközi kapcsolatokon kívül, a [[Costa Rica-i labdarúgó-válogatott]] férfi és női ágának, a korosztályos válogatottak illetve a nemzeti bajnokság szervezése, irányítása. A működést biztosító bizottságai közül a Játékvezető Bizottság felelős a játékvezetők utánpótlásáért, elméleti (teszt) és cooper (fizikai) képzéséért.
 
==Források==
71 115

szerkesztés

Navigációs menü