„Alkonyzóna” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „Az Alkonyzóna (The Twilight Zone) egy amerikai televíziós sorozat antológia, melyet Rod Serling készített. Minden egyes epizódban (156 az eredeti sorozatban…”
 
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
Az [[Alkonyzóna]] (The Twilight Zone) egy amerikai televíziós sorozat antológia, melyet [[Rod Serling]] készített. Minden egyes epizódban (156 az eredeti sorozatban) keveredik az önálló [[fantasy]], [[science fiction]], feszültség vagy [[horror]], gyakran egybekötve egy hátborzongató vagy váratlan csavarral. A népszerűségének és kritikai sikerének oka, hogy sok amerikainak bemutatta a science fiction-t és elvont gondolatokat a televízión és számos [[Alkonyzóna irodalmi]] alkotáson keresztül. Az program követte a korábbi rádióműsorok hagyományait, mint [[A Furcsa Kör]] (The Weird Circle) és az [[X Minusz Egy]] (X Minus One), és Serling hősének, [[Norman Corwin]]-nak a munkásságát.
Az [[Alkonyzóna]] (The Twilight Zone) egy amerikai televíziós sorozat antológia, melyet [[Rod Serling]] készített. Minden egyes epizódban (156 az eredeti sorozatban) keveredik az önálló [[fantasy]], [[science fiction]], feszültség vagy [[horror]], gyakran egybekötve egy hátborzongató vagy váratlan csavarral. A népszerűségének és kritikai sikerének oka, hogy sok amerikainak bemutatta a science fiction-t és elvont gondolatokat a televízión és számos [[Alkonyzóna irodalmi]] alkotáson keresztül. A program követte a korábbi rádióműsorok hagyományait, mint [[A Furcsa Kör]] (The Weird Circle) és az [[X Minusz Egy]] (X Minus One), és Serling hősének, [[Norman Corwin]]-nak a munkásságát.

A lap 2010. május 9., 12:50-kori változata

Az Alkonyzóna (The Twilight Zone) egy amerikai televíziós sorozat antológia, melyet Rod Serling készített. Minden egyes epizódban (156 az eredeti sorozatban) keveredik az önálló fantasy, science fiction, feszültség vagy horror, gyakran egybekötve egy hátborzongató vagy váratlan csavarral. A népszerűségének és kritikai sikerének oka, hogy sok amerikainak bemutatta a science fiction-t és elvont gondolatokat a televízión és számos Alkonyzóna irodalmi alkotáson keresztül. A program követte a korábbi rádióműsorok hagyományait, mint A Furcsa Kör (The Weird Circle) és az X Minusz Egy (X Minus One), és Serling hősének, Norman Corwin-nak a munkásságát.