„Time to Live” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
wikisítés
a (Ttl átmozgatva TTL névre: Mert ez a helyes alak)
a (wikisítés)
AzA '''TTL''' a '''Time To Live''' kifejezés rövidítése, az [[IP]] csomagok[[csomag]]ok fejlécében található számláló. Valójában nem idő mérőszáma, hanem "hop count", amit minden [[aktív eszköz]] (skapcsoló[[kapcsoló]], forgalomirányító[[útválasztó]]) csökkent. Ha egy aktív eszköz 0-nak látja a TTL-t, akkor egyszerűen eldobja a csomagot.
== TTL Time To Live ==
 
A TTL mezőre azért van szükség, mert [[redundáns hálózatoknálhálózat]]oknál hibás beállítás esetén lehetőség van arra, hogy az IP csomagok körbekörbekörbe-körbe keringjenek. A TTL mező nélkül a hálózat begerjedne és használhatatlanná válna.
Az IP csomagok fejlécében található számláló. Valójában nem idő mérőszáma, hanem "hop count", amit minden aktív eszköz (skapcsoló, forgalomirányító) csökkent. Ha egy aktív eszköz 0-nak látja a TTL-t akkor egyszerűen eldobja.
 
A TTL mezőre azért van szükség, mert redundáns hálózatoknál hibás beállítás esetén lehetőség van arra, hogy az IP csomagok körbekörbe keringjenek. A TTL mező nélkül a hálózat begerjedne és használhatatlanná válna.
 
[[Kategória:Informatika]]

Navigációs menü