„Tony Nader” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „Dr. Tony Nader libanoni születésű idegtudós, orvos-kutató, a Transzcendentális meditáció nemzetközi szervezetének vezetője. A beiruti amerikai egyetemen…”
(Nincs különbség)

A lap 2020. április 19., 14:29-kori változata

Dr. Tony Nader libanoni születésű idegtudós, orvos-kutató, a Transzcendentális meditáció nemzetközi szervezetének vezetője. A beiruti amerikai egyetemen (American University of Beirut) szerzett orvosi diplomát, majd az amerikai Massachusetts Institute of Technology hallgatójaként szerzett PhD fokozatot idegtudomány szakterületen.

A Harvard Medical School oktató kórházában dolgozott kutató munkatársként, majd együtt dolgozott Deepak Chopra-val a Massachusetts-i Maharishi Ayurveda Egészségügyi Központban. 1994-ben jelent meg első könyve, Az emberi fiziológia: a Védák és a védikus irodalom kifejeződése.

Maharisi Mahes jógi, a Transzcendentális meditáció alapítójának halála után 2008 óta a Transzcendentális meditáció nemzetközi szervezetének vezetője, és ebben a minőségben világszerte több mint 100 országban irányítja a TM szervezet tevékenységét.

Nader második könyve, a Rámájana az Emberi Fiziológiában 2011-ben jelent meg. 2015-ben megalapította a Matematika és Tudatosság Nemzetközi Folyóiratát (International Journal of Mathematics and Consciousness), amelynek azóta is főszerkesztője.


Források

[https://en.wikipedia.org/wiki/Tony_Nader]

[https://www.drtonynader.com/]

[https://meditalas.hu/]