„Manhattan (együttes)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
(Új oldal, tartalma: „MANHATTAN EGYÜTTES Az R-GO együttes basszusgitárosa, Környei Attila a 80-as évek végén abbahagyta az aktív zenélést és pop - menedzserként folytatta tevé…”)
Címke: formázatlan
 
 
 
Az R-GO együttes basszusgitárosa, [[Környei Attila]] a 80-as évek végén abbahagyta az aktív zenélést és pop - menedzserként folytatta tevékenységét. Mindig is dédelgetett vágya volt, hogy saját produkciókat hozzon létre, és ezeket a produkciókat a kezdetektől végigvezesse a sikerek csúcsáig.
1991-ben Környei Attila megalakította az első önálló produkcióját, a Manhattan együttest. Hosszú hónapok keresgélése után kiválasztotta a megfelelő embereket:
*Csoki ( Fix együttes)
*Dobi SándortSándor ( Kenguru együttes)
*Varga Szabolcs (La Fontaine, Békéscsaba )
*Vilmányi Gábor ( Exotik[[Exotic]] együttes )
 
Ez volt idehaza, de nagy valószínűség szerint egész Európában is az első boy-group. A szokatlan felállás, hogy hangszerek nélkül négy fiatal énekes, akiknek a produkciójukban nagy szerepet játszik a divatnak megfelelő színpadi tánc, meglehetősen rizikós vállalkozásnak tűnt. Mindenesetre a menedzser el tudta hitetni a tagokkal, hogy amennyiben összeáll a produkció, úgy nagy sikerre számíthatnak. Elkezdődtek a lemez felvételei. Környei a volt R-GO-s kolegáit, Holló Józsefet és Kozma Tibort kérte fel a zenék megírására, és a stúdió munkákra. A felvételekkel párhuzamosan elkezdődtek a színpadi koreográfiák kitalálása, betanulása.
MANHATTAN lemezek:
 
*1991 MANHATTAN
*1992 SZÁLLJ FEL MÉG
*1993 HAZATÉRÉS
*1994 VÁRJ TE HOSSZÚ FORRÓ NYÁR
*1995 AJÁNDÉK
*1997 UGYANAZ A TŰZ
*1998 HETEDIK
*2000 BEST OF MANHATTAN
 
[[Kategória:Magyar könnyűzenei együttesek]]
[[Kategória:1991-ben alakult együttesek]]

Navigációs menü