„Wikipédia:Jogi nyilatkozat” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Visszaállítottam a lap korábbi változatát: Pintér Katalin (vita) szerkesztéséről MerlIwBot szerkesztésére
(A két vers csak írányadó gondolatoknak küldöm. Szeretném ha megértenél!)
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát: Pintér Katalin (vita) szerkesztéséről MerlIwBot szerkesztésére)
__NOTOC__ __NOEDITSECTION__
{|
| width="100%" style="padding:1em; border:1px solid #dfdfdf; background-color:LightYellow;" valign="top"|<big><big><big><big><big><div style="font-size: x-large; padding: 1em; text-align:center; ">JOGI NYILATKOZAT</div></big></big></big></big>
<center>[[#A Wikipédia nem vállal felelősséget az információk helytállóságáért!|A Wikipédia nem vállal felelősséget az információk helytállóságáért!]]<br/> [[#A Wikipédiát csak saját felelősségedre használhatod!|A Wikipédiát csak saját felelősségedre használhatod!]]<br/>[[#A Wikipédia nem ad orvosi tanácsokat!|A Wikipédia nem ad orvosi tanácsokat!]] <br/> [[#A Wikipédia nem ad jogi tanácsokat!|A Wikipédia nem ad jogi tanácsokat!]]
<br/></center>
<br/>
----
<br/>
{| style="background-color:LightYellow" align="left"
 
===A Wikipédia nem vállal felelősséget az információk helytállóságáért!===
Az élet nem jognyilatkozatokból áll! s a hit sem a szent könyvekben áll! A dogmák és a leszabályozások csak irányadók az életedre. De ha az irány nem jó! észre kell venned! Én azt vettem észre, hogy a mai egyetemistáink nem értelmes emberként viselkednek. És azt is hogy a világ fejetettjére állíttatott. Amióta szabad rablás erőt kapott hazánkban, a hülyítés is egyre erősödik.
{{rövidítés|[[WP:NEMFELEL]]}}
S hogy Smith Marika nem csak kancsal, hanem szellemileg megfertőzött egyén az biztos. El akarja hitetni velünk, hogy e rabló kapitalizmus jó mindenkinek, mialatt a nép fiak elvesztik egészségüket, házukat, és minden lehetőséget, főleg a fennmaradási lehetőségüket. A ki rablóink kezébe kerül a multinacionális cégek és a cigány párti-, kisebbségi politikával csak a Germinus gyermekei kapnak esélyt. Se királyság-, se köztársaság nem mentheti meg hazánkat a rabló tolvajoktól. akik belülről rothasszák társadalmunkat. S ki tulajdonítanak maguknak mindent, s nem engedik, hogy más is kapjon esélyt az életben maradáshoz.Kossuth Lajos 1890-ben, az egyetlen fonográfon is rögzített beszédében Aradot a magyar Golgotának nevezte. (golgota, a koponyák hegye, Jeruzsálem) Áldozat az üdvözülők érdekében)
Ugyanezen a napon végezték ki az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost, Pesten.
„Semmiből egy új más világot teremteni. A Modernizációs folyamat, mely alapján kitulajdonítja a nép vagyonát, nem új-keletű! Gyakorlattá tették, a szép új haza a honfoglalóknak! S a benszülöttek kirekesztése minden területről!
 
{{szövegdoboz|margin=2em 2em 2em 2em|háttérszín=PaleGoldenrod|keretszín=#E8E18E|A Wikipédia tartalmazhat olyan információkat, melyek sérthetik azon ország törvényeit, ahonnan az olvasó/szerkesztő az oldalakat olvassa/szerkeszti. A Wikipédia nem támogat semmilyen törvénysértő tartalmat, de mivel a tartalom az [[Amerikai Egyesült Államok]]ban, Kalifornia államban található, a Wikipédia az USA [[Egyesült Államok alkotmánya|alkotmányának]] [[w:en:First Amendment|Első módosítása]] és az [[ENSZ]] ''[[Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata]]'' alapján üzemel. Az olvasó/szerkesztő honos országának törvényei nem feltétlenül biztosítják ugyanolyan mértékben a szabad vélemény-nyilvánítást, mint az Egyesült Államok alkotmánya vagy az ENSZ nyilatkozata; a Wikipédia tehát nem felelős az illető ország esetlegesen eltérő törvényeinek potenciális megsértéséért azzal, hogy a benne található információt bármilyen módon felhasználják vagy arra hivatkoznak.}}
A Globalizmus
 
A [[Wikipédia]] nyílt tartalmú online lexikon, vagyis személyek és csoportok szerveződése annak érdekében, hogy az emberi tudás egyetemes gyűjteményét hozzák létre és azt folyamatosan fejlesszék. A felépítése lehetővé teszi bármely internet kapcsolattal és World Wide Web eléréssel rendelkező egyénnek, hogy az itt található tartalmakat tetszőlegesen módosítsa. Ezért mindenképpen vedd figyelembe, hogy semmiféle itt olvasható tartalom nem ment át olyan szaklektoráláson vagy ellenőrzésen, melyet az adott területek szakértői végeztek volna annak érdekében, hogy biztosítsák, hogy az adott szócikkek szakmailag teljes, pontos vagy megbízható információkat tartalmaznak bármilyen, a Wikipédiában olvasható témában.
Zűrzavar és pusztulás, mindig szolgákat gyárt.
Idegen zsoldos pusztít, s bilincseket rak reád.
S a kéjúr dölyfös zsarnok pökhendi hada
A gyávaság leple mögé, a színfalak mögé áll.
Atombunker, s páncélautó, mely védi ocsmány életét,
S te csupaszkezű kirabolt árva, kit ezerszer kirabolnak,
Meglopott életed mivel védheted?
 
Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Wikipédia nem értékes, hasznos és pontos információkat tartalmaz, azonban ''semmilyen módon nem tudja garantálni az itt található információk helyességét''. Lehetséges, hogy az információt percekkel korábban módosította valaki, akinek a tudása, szándéka vagy véleménye nem esik egybe az adott területen elvárhatóval. Jelenleg is dolgozunk egy olyan megoldáson, ami lehetővé teszi a szócikkek „megbízható változatának” elérését (ez egyelőre nem jelent tartalmi ellenőrzést, csak az úgynevezett [[Wikipédia:vandalizmus|vandalizmus]]ok és a nyilvánvalóan értelmetlen tartalom kiszűrését). Az ellenőrzöttséghez legközelebb álló lehetőség jelenleg a [[Wikipédia:Kiemelt szócikkek|kiemelt szócikkek]] csoportja, de ezeket a szócikkeket sem ellenőrizte független szakértői gárda, és bárki szerkeszthette a közelmúltban úgy, hogy a változtatást érdemben (azaz szakmailag) még senki nem ellenőrizte.
Ékes, mézes-, mázos beszédével szírének hangja szól!
S a naiv tudatlan nemzet, vele bűnbe taszíttatott.
S jaj, a bitang gaz, mely nem által gyengét rabolva,
Vígzenére táncot járni, s az igazság padjain muzsikálni.
S ítélni árvát, mint letépett orgona virágát, pusztulni, hagyni.
Jaj, annak, aki magyarnak születet, s hazája, mint Istene szent!
Meglopott életed, mivel védheted?
 
A Wikipédia nem folyamatosan ellenőrzött kiadvány. Míg bármely résztvevő képes a hibák kijavítására vagy a téves információk eltávolítására, senki nem köteles ezt megtenni, emiatt semmilyen a Wikipédiában található információval kapcsolatban nem vállalunk garanciát, és nem vállaljuk, hogy az információ bármilyen hasznos célra felhasználható volna.
Nyártűzében égő fáklyát gyújt, s elrendeli erdeink pusztulását.
|-
Búzatábláinkra jégesőt teremt. Szélviharral söpri el mit kezed megteremt.
S ő beossza béredet, s éhínségbe, nyomorba tereli életed.
S rád süti: Lusta nemtörődöm, s haszontalan vagy, s hazádból kikerget
S te tehetetlenség, védtelen állapotában, teheted lábad világjárók bocskorába.
S vakon botorkálva keresed, hol? Hol, van hát nemzeted?
Szörnyű, szörnyű hát –e bűn, mely végromlásba viszi életünk.
 
===A Wikipédiát csak saját felelősségedre használhatod!===
{{rövidítés|[[WP:NEMKOCKÁZ]]}}
 
{{szövegdoboz|margin=2em 2em 2em 2em|háttérszín=PaleGoldenrod|keretszín=#E8E18E|A szócikkek szerzői, szerkesztői, a Wikipédia szponzorai, adminisztrátorai, a rendszergazdák vagy a Wikipédiával bármilyen egyéb kapcsolatban levők egyike sem vonható semmilyen módon felelősségre bármilyen pontatlan vagy sértő tartalomért, vagy ezen tartalom olvasása, felhasználása vagy hivatkozása/linkelése kapcsán keletkezett károkért. A felsoroltak nem vállalnak semmiféle garanciát vagy kártérítési felelősséget a Wikipédia tartalmáért. Ne alapozz egyedül csak a Wikipédiában található információra! Külső ellenőrzés minden esetben javasolt!}}
Francia kéz szabadulásuk eljövetelét eredményezte, váltságdíj megfizetésével. S az édenkert kinyílik minden hitét gyakorló elmében, s virágos kertet lát az üszkös-, láppá varázsolt vízborított pusztuló táj helyén. S nagy hozamot hoz a szekták és hittérítők zsebébe. Nem Isten ellen szólok! Istent meggyalázók ellen. Akik sátáni eszközöket használnak a nép lehülyítése érdekében.
 
Kérünk, hogy a szükséges körültekintéssel járj el annak érdekében, hogy meggyőződj arról, hogy a Wikipédia cikkek tartalma helyes és megfelel a céljaidnak. Ha bármilyen veszélyes, illegális vagy etikátlan tartalommal találkozol, vedd figyelembe, hogy ezt az információt bárki elhelyezhette a Wikipédián, és semmi garancia nincs arra, hogy megfelelő jogosultságokkal vagy képességekkel rendelkezik arra nézve, hogy a leírt tevékenység vagy dolog használata vagy alkalmazása biztonságos vagy legális, megfelel annak hogy megelőzze a sérülést, betegséget vagy bármilyen személyi, erkölcsi vagy jogi kárt. Ha szakszerű tanácsra van szükséged (például orvosi, jogi, vagy pénzügyi tanácsokra), akkor vedd fel a kapcsolatot az e téren tevékenykedő szakemberekkel.
Égi Angyalok.
 
A Wikipédia nem vonható felelősségre semmilyen a benne található információ által okozott kárért, mivel ez magánszemélyek önkéntes társasága azon célból, hogy nyílt oktatási, kulturális és információs erőforrást hozzanak létre. Ez a közlés egyoldalú és tájékoztató jellegű, így nem képez szerződést vagy megegyezést közted és a Wikipédia között a [[Wikipédia:CC-BY-SA-3.0|Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0]] feltételein túl, amennyiben követed az [[Wikipédia:Újrafelhasználási útmutató|újrafelhasználási útmutatót]].
|-
 
===A Wikipédia nem ad orvosi tanácsokat!===
Égi angyalok, fújják a harsonát vágtató paripák ott, ni, a hegyen át.
{{rövidítés|[[WP:NEMORVOS]]}}
Szélvészként, üvöltve, süvítve rohan a fenyvesekkel fedett erdei ösvényen.
A Wikipédia számos orvostudományi témakörbe tartozó szócikket tartalmaz, de semmiféle garancia sincs arra, hogy ezen szócikkek tartalma pontos. Nincs biztosíték arra sem, hogy az orvostudományi szócikkekben található állítások és kijelentések teljes mértékben igazak, helyesek, vagy precízek. Ha olyan állítást talál egy szócikkben, mely szerint az Ön orvossága megfelelő, az nem jelenti azt, hogy az Ön tüneteinek kezelésére is alkalmas.
Új időket hozva az emberiségnek, tarolja végig a gyom, gíz-gaz lepte rétet.
Eke foga tépi, nyüvi a sok tarackot, tisztogatva adja útját a kenyérfakasztón.
 
A Wikipédián található orvosi információk legjobb esetben is csak általános tanácsok, mivel nem helyettesítik, és nem is helyettesíthetik az orvosi végzettségű szakértő (orvos, pszichiáter, ápoló, gyógyszerész, stb.) javallatát. A Wikipédia nem orvosi tanácsadó!
Gyümölcsöt érlelő nap tüzének fénye, árad most a földön szerte széjjel.
Pusztulnak a férgek, rothadást legyőzve, rügyfakasztó tavasz jó a nemzetekre.
Emberi mosoly új örömtüze ébred, szabadság köszönti a nemzeti testvériséget.
Anya magzatját hozza a magyarnak, nemzetünk növekvőn megújultan.
 
Sem a Wikipedia.org, sem a [[Wikimédia Alapítvány]] nem hozható összefüggésbe orvosi szolgáltatások, szakvélemények stb. ajánlásával vagy felkínálásával. Természetesen támogatjuk Önt abban, hogy közreműködjön az orvostudományi vagy egészséggel kapcsolatos témakörökben, és az itt található anyagokat is felhasználhatja a [[Wikipédia:CC-BY-SA-3.0|Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0]] licenc szerint.
Romboló hadaknak híre hamva libben, szélvágtatta mezők felett veszik a ködben.
|-
Sűrű köd utána, fekete fellegek, elvész a villámló mennydörgés, pusztító félelem.
Virág nyilik, s öröm az emberi lelkekben, nevető gyermekzsivaj köszönt a szívekben.
Aranyló búzaszem, köszönti a mezőt, dús gyümölcsöt hozva a gazdag jövendőt.
 
===A Wikipédia nem ad jogi tanácsokat!===
Megcáfolva vagyon már a sátán jóslata, pokolnak tornáca számára nyitva van.
{{rövidítés|[[WP:NEMJOGÁSZ]]}}
Hamis próféta többé már nem lehet, nyitva népünk előtt a mennyország édene.
Isteni igazság hozza a jövendőt, mely bennünk fakadón szabadság szeretőn.
Rabszolga nem leszünk, igát nem ismerünk Kárpátnak hegyein, folyóin, mezőin.
 
A Wikipédia számos [[Jog|jogi témájú]] cikket tartalmaz, de semmi nem garantálja e cikkek pontosságát. Semmiképpen nem szavatolhatjuk azt, hogy ezen cikkek tartalma jogi szempontból igaz, pontos és helyes. A jogszabályok jelentős része országról országra változik, esetenként igen gyorsan módosulhat. Még ha egy kijelentés a jogszabályokról pontos, akkor is előfordulhat, hogy csak az adott jogi környezetben vagy az információt közlő személy esetében helytálló; lehetséges az is, hogy az információ közlése óta a jogszabályok megváltoztak, módosították őket, hatályon kívül helyezték, esetleg más jogszabályokkal helyettesítették azóta, hogy a közlés a Wikipédiában megjelent.
Miénk e táj, a tündöklő rónaság, miénk a folyó, mely partokhoz simulón fut tovább.
 
Miénk a hegy, mely magasba hatolón fellegeket csókol, s miénk az élet, örök szerelem.
{{szövegdoboz|margin=2em 2em 2em 2em|háttérszín=PaleGoldenrod|keretszín=#E8E18E|Semmilyen, a Wikipedia.org-on illetve a [[Wikimédia Alapítvány]] bármely projektjének lapján található információ nem használható fel arra, hogy az alapján jogi tanácsot, jogi véleményt nyújtsanak, vagy az alapján bármilyen módon [[Jog|jogi tevékenységet]] folytassanak.}}
Hazánk iránt hűen dobbantja meg a szíveket. Büszkén, felemelt fejjel hazám, nemzetem!
 
Légy büszke magyar, mert nemes és igaz vagy, s az igazság melletted, van!!!
A Wikipédiában megjelenő információ a legjobb esetben is általános esetekre vonatkozik és semmiképpen sem helyettesítheti a témában jártas szakértő jogász tanácsát, aki az eset körülményeit pontosan figyelembe véve képes jogi tájékoztatást adni. Az ajánljuk, vedd fel a kapcsolatot jogi szaktanácsadásra szakosodott személlyel vagy céggel annak érdekében, hogy megfelelő jogi tanácsot kaphass.
 
Természetesen arra biztatunk, hogy minél több [[jog]]gal kapcsolatos szócikket írj, illetve a joggal kapcsolatos szócikkek tartalmát segíts pontosítani és aktualizálni bármilyen Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 licencnek megfelelő anyag felhasználásával.
|}
|}
 
[[Kategória:Jogi irányelvek és útmutatók]]
 
[[en:Wikipedia:General disclaimer]]
[[af:Wikipedia:General disclaimer]]
[[ar:ويكيبيديا:عدم مسؤولية عام]]
[[bg:Уикипедия:Условия за ползване]]
[[bn:উইকিপিডিয়া:সাধারণ দাবিত্যাগ]]
[[bs:Wikipedia:Odricanje odgovornosti]]
[[ca:Viquipèdia:Avís d'exempció de responsabilitat]]
[[ceb:Wikipedia:Mga pagpasabot]]
[[cs:Wikipedie:Vyloučení odpovědnosti]]
[[da:Wikipedia:Generelle forbehold]]
[[ee:Wikipedia:General disclaimer]]
[[el:Βικιπαίδεια:Αποποίηση ευθυνών]]
[[eo:Vikipedio:Malgarantio]]
[[es:Wikipedia:Limitación general de responsabilidad]]
[[et:Vikipeedia:Hoiatused]]
[[eu:Wikipedia:Erantzukizunen mugaketa orokorra]]
[[fa:ویکی‌پدیا:تکذیب‌نامهٔ عمومی]]
[[fi:Wikipedia:Vastuuvapaus]]
[[fr:Wikipédia:Avertissements généraux]]
[[ga:Vicipéid:Séanadh ginearálta]]
[[gl:Wikipedia:Advertencia xeral]]
[[he:ויקיפדיה:הבהרה משפטית]]
[[hi:विकिपीडिया:साधारण अस्वीकरण]]
[[hr:Wikipedija:Opće odricanje od odgovornosti]]
[[ia:Wikipedia:Declaration general de non-responsabilitate]]
[[id:Wikipedia:Penyangkalan umum]]
[[it:Wikipedia:Avvertenze generali]]
[[ja:Wikipedia:免責事項]]
[[ko:위키백과:면책 조항]]
[[lo:ວິກິພີເດຍ:ຂໍ້ປະຕິເສດຄວາມຮັບຜິດຊອບ]]
[[lt:Vikipedija:Jokių garantijų]]
[[lv:Vikipēdija:Saistību atrunas]]
[[mk:Википедија:Одрекување од одговорност]]
[[mn:Wikipedia:Ерөнхий татгалзал]]
[[mr:विकिपीडिया:सर्वसाधारण उत्तरदायकत्वास नकार]]
[[ms:Wikipedia:Penafian umum]]
[[mt:Wikipedija:Ċaħda ġenerali]]
[[mwl:Biquipédia:Abiso legal]]
[[nl:Wikipedia:Vrijwaringsclausule]]
[[nn:Wikipedia:Vilkår]]
[[no:Wikipedia:Generelle forbehold]]
[[oc:Wikipèdia:Avertiments generals]]
[[pl:Wikipedia:Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność]]
[[pt:Wikipedia:Aviso geral]]
[[ro:Wikipedia:Termeni de utilizare]]
[[ru:Википедия:Отказ от ответственности]]
[[sc:Wikipedia:Abbertimentos generales]]
[[sco:Wikipedia:General disclamation]]
[[sh:Wikipedia:Opće odricanje od odgovornosti]]
[[simple:Wikipedia:General disclaimer]]
[[sk:Wikipédia:Vylúčenie zodpovednosti]]
[[sl:Wikipedija:Splošno zanikanje odgovornosti]]
[[sq:Wikipedia:Shfajësimet e përgjithshme]]
[[sr:Википедија:Одрицање одговорности]]
[[sv:Wikipedia:Allmänt förbehåll]]
[[th:วิกิพีเดีย:ข้อปฏิเสธความรับผิดชอบ]]
[[tl:Wikipedia:Pangkalahatang pagtatanggi]]
[[tr:Vikipedi:Genel sorumluluk reddi]]
[[uk:Вікіпедія:Відмова від відповідальності]]
[[vi:Wikipedia:Phủ nhận chung]]
[[yi:װיקיפּעדיע:קלארשטעלונג]]
[[zh:Wikipedia:免责声明]]

Navigációs menü