Ugrás a tartalomhoz

Simtex

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Simtex
Típusvideójáték-fejlesztő
Alapítva1988
Megszűnt1997
SzékhelyAustin
AlapítóSteve Barcia
Iparágvideójátékok
TermékekMaster of Orion
SablonWikidataSegítség

A Simtex egy videójáték fejlesztő volt, amit Steve Barcia alapított 1988-ban. Számos körökre osztott stratégiai játékot készítettek személyi számítógépre, amelyek közül a legismertebb az első két Master of Orion játék. A cég 1997-ben szűnt meg.

Játékok[szerkesztés]

A Simtex játékainak a jogai az Atari birtokában voltak 2013-ig, amikor egy aukción eladták különböző feleknek. Most a Wargaming birtokolja a Master of Orion sorozat jogait, miközben a Slitherine birtokolja a Master of Magic kiadási jogait;[1] az eXtremePro Group Inc birtokolja a teljes IP-t a védjegy feljegyzések alapján.[2] A harmadik Master of Orion játékot, amelynek a címe Master of Orion III, az Atari adta ki (az Infogrames leányvállalata) 2003-ban, és a Quicksilver Software fejlesztette.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Simtex című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Master of Magic acquired by strategy publisher Slitherine. PC Gamer , 2019. augusztus 5.
  2. Sliwinski, Alexander: More Atari IP auction winners announced, Stardock plans Star Control reboot. Joystiq. (Hozzáférés: 2013. november 13.)