Sablonvita:Európai pénznemek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Kategória[szerkesztés]

Szerintem nem túl szerencsés dolog sablonba kategóriát gyűrni mert bekavarhat. Pl. a szlovén tolár már csak „korábbi pénznem”, de ez a sablon beszúrja a Pénznemek kategóriába is… Üdv: Tamaas 2007. január 1., 12:36 (CET)

Le fogom választani az EU-s szakaszt a sablonról egy külön sablonba (az angol wiki mintájára), és csak a forgalmi pénzek maradnak, így a szlovén tolár oldalró le is lehet szedni az európa sablont. Nem tudtam, hogy Pénznem és korábbi pénznem a rendezés, szerintem jobblenne egy forgalmi pénznem és egy kivont pénznem kategória, mert a korábbi pénznem is pénznem. Timur lenk 2007. január 1., 12:42 (CET)
Most a „pénznemek” alatt van a „korábbi pénznemek” kategória. Tehát annak alkategóriája, mivel ezek is pénznemek. Szóval ez is logikus. Valaki egyszer régen így hozta létre. Üdv: Tamaas 2007. január 1., 12:47 (CET)

Kaukázus[szerkesztés]

Érdekelne, hogy a Dél-Kaukázus országai milyen megfontolásból vannak ebben az európai listában? Ja meg a kazah tenge... hunmalmos vita – 2014. január 15., 14:10 (CET)

A Kaukázus országai földrajzilag részben Európában, részben Ázsiában fekszik, kulturálisan pedig Európához sorolandóak. Kazahsztán kis részben Európában fekszik, így ezen országok Európához sorolása ugyanolyan helyes, mintha Ázsiához sorolnák. --Stephanmattheisen vita 2015. május 3., 15:20 (CEST)

Az euró[szerkesztés]

Odaírtam az eurót használó országokat az egyes régiókhoz a Kína tartományai sablon mintájára, ahol az egyes földrajzi régióknál a tartományokat írják, majd megjegyzik, hogy itt találhatóak az egyes autonóm tartományok/városok, stb. is. Itt pedig az euró egy sorban lesz, a földrajzi régiókhoz pedig egyéb országokat is írok megjegyzésbe, ahol eurót használnak, de az az ország az adott régióba (pl. Közép-Európa) van. Nem lenne értelme Dél-Európa sort is létrehozni, ahová az eurót használó országokat írnánk, és a gibraltári fontot? --Stephanmattheisen vita 2015. május 3., 15:20 (CEST)