Sablon:Munka- és üzemszervezés/doc

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a sablon forrásként szolgál a táblázatban található kiadványban leírt szakirodalommal kapcsolatos szócikkek Forrás vagy Könyvek szakaszainál.

Paraméterek[szerkesztés]

Kötelező paraméterek[szerkesztés]

1 = ’’kiadás éve’’

A sablon nevét a kiadás évszámával együtt írjuk be a szerkesztett szócikk "Források" vagy "Könyvek" szakaszába az alábbi formában mindig a sor elejére.

Opcionális paraméterek[szerkesztés]

A minta miatt szokás megadni opcionális paraméterként pl. az oldalszámot. Amennyiben oldalszámra kíván valaki hivatkozni, azt Kétféleképpen lehet megadni a "Források" vagy "Könyvek" szakasz szerkesztésénél, miután behívta ezt a sablont.

1. példa:

{{Muésüzszerv|1967}} 71. oldal

Eredménye:’’Munka- és üzemszervezés’’ Szerkesztő: Dr.Forgács Tibor: Munka- és üzemszervezés a kereskedelemben. Egyetemi Nyomda. 1. kiadás. Budapest: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó. 1967.   71. oldal

2. példa:

{{Muésüzszerv|1967|71}}

Eredménye:’’Munka- és üzemszervezés’’ Szerkesztő: Dr.Forgács Tibor: Munka- és üzemszervezés a kereskedelemben. Egyetemi Nyomda. 1. kiadás. Budapest: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó. 1967.   71.o.

Használata[szerkesztés]

  • A megírandó szócikk Forrás vagy Könyvek szakaszánál begépeljük a sablonkódot.
  • A táblázat első oszlopában kijelöljük a sablonkódot, és átmásoljuk a megírandó szócikk Forrás vagy Könyvek szakaszába.

A részletesebb használatot lásd még a sablon:Munka- és üzemszervezés/doc című allapon. A sablon kódja:

 {{Muésüzszerv|1967}}

Eredménye:

’’Munka- és üzemszervezés’’ Szerkesztő: Dr.Forgács Tibor: Munka- és üzemszervezés a kereskedelemben. Egyetemi Nyomda. 1. kiadás. Budapest: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó. 1967.  

Az adott kiadás(ok) címleírásának előhívása[szerkesztés]

Sablon Címleírás
{{Muésüzszerv|1967}} ’’Munka- és üzemszervezés’’ Szerkesztő: Dr.Forgács Tibor: Munka- és üzemszervezés a kereskedelemben. Egyetemi Nyomda. 1. kiadás. Budapest: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó. 1967.  

A táblázat első oszlopa tartalmazza azokat a rövid kódokat, amelyek közül az éppen használt kiadványhoz tartozót beírva a szerkesztett szócikk "Források" v. "Könyvek" szakaszához, lényegesen könnyebb lesz a szerkesztő munkája.

Hibakezelés[szerkesztés]

A hibakezeléshez érdemes Sablon:Hiba sablont használni hibás szócikken. Ez azt jelenti, hogy értelemszerűen be kell másolni a megjeleníteni kívánt hibát a lenti táblázatból a "refhely" szöveg helyébe.

Sablon Címleírás Magyarázat
{{Muésüzszerv|5991}} ’’Munka- és üzemszervezés’’ Hiba a Sablon:Munka- és üzemszervezés sablon használatában; hiányos címleírás téves vagy hiányzó évszám miatt.

Kapcsolódó sablonok[szerkesztés]

Ehhez a sablonhoz az ötletet a Sablon:Közgazdasági kislexikon, a szerkesztési mintát pedig a Sablon:Földünk térképeken adta. A résztvevőket látni lehet a sablonok "laptörténet" fülére kattintva.

Lásd még[szerkesztés]

Itt nézhetsz utána, hogy ennek a sablonnak az esetleges megváltoztatása mely lapokra van kihatással: →
  • Sablon:Munka- és üzemszervezés (beillesztve) ‎ (← erre mutató hivatkozások | szerkesztés)
  • szerk.