Ugrás a tartalomhoz

Sablon:Hibás ISBN

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

[[Speciális:Könyvforrások/{{{1}}}|(a katalógusokban formailag hibás ISBN-nel szerepel) ISBN {{{1}}}]]

Használati útmutató

Ez a sablon azokon az oldalakon használandó, melyeken olyan szintaktikailag hibás ISBN szerepel, amit a kiadó hibájából ténylegesen mégis megkapott az adott könyv, és/vagy – ki tudja miért, de – ezen a számon szerepel a könyvtárak, könyvesboltok nyilvántartásában. E sablon nélkül a szóban forgó hibás ISBN-t az éjszakánként futó bot folyton megjelenítené a WPM:E oldalon. Pedig ezeket nem kell/lehet javítani, ezek így jók, ahogy rosszak. :-) Továbbá hatására a szövegben megjelenik a Speciális:Könyvforrások oldalra mutató link, amit egyébként a Wiki engine szokott automatikusan elhelyezni a korrekt ISBN-ek esetén.

Megjegyzés: Az így generált linkre kattintva a Speciális:Könyvforrások oldal panaszkodik majd, hogy szerinte hibás az ISBN, és az ott felsorolt keresők némelyike nem is fogadja majd el. De ez már nem a mi hibánk, hanem azé aki a hibás számot kiadta, illetve nem elég liberálisra írta a keresőmotorját.

Vigyázat! Ne használd egyszerű elírások esetén, tehát olyankor, ha a feltüntetett ISBN nem azonos azzal, ami a könyvre van nyomtatva! Azaz valaki rosszul másolta be a valódi ISBN-t a wikibe. Lehetőség szerint mindig ellenőrizd az eredményt! (A MOKKA általában alkalmas rá, mert megengedi a szintaktikailag hibás ISBN-ek keresését is, és tartalmazza a magyar nyelvű könyvek nagy részét.)

Paraméterek[szerkesztés]

Kötelező paraméterek[szerkesztés]

Az ISBN (tehát a puszta szám). Kötőjelek, szóközök lehetnek benne, ahogy a Speciális:Könyvforrások elfogadja.

Használata[szerkesztés]

*Sejtbiológia [egyetemi jegyzet] 194-199. oldal
(írta: Darvas Zsuzsa-László Valéria, Semmelweis Kiadó, 2005)
{{hibás ISBN|963-39214-79-5}}

Lesz belőle:

A {{cite book}}(?) belsejében is használható:

*{{cite book
 |title=Száműzetésben - szabadon – a tibeti Dalai Láma önéletírása
 |publisher=Írás Kiadó
 |year=1990
 |id={{hibás ISBN|963041953}}
}}

Lesz belőle:

TemplateData[szerkesztés]

Ez a sablon azokon az oldalakon használandó, melyeken olyan szintaktikailag hibás ISBN szerepel, amit a kiadó hibájából ténylegesen mégis megkapott az adott könyv, és/vagy – ki tudja miért, de – ezen a számon szerepel a könyvtárak, könyvesboltok nyilvántartásában.

Sablonparaméterek[TemplateData szerkesztése]

Ennek a sablonnak ajánlott egy sorba írni a paramétereit.

ParaméterLeírásTípusÁllapot
ISBN1

A hibás ISBN

Sorkötelező

Lásd még[szerkesztés]