Sabine Wren

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sabine Wren
Star Wars: Lázadók-szereplő
MegszemélyesítőjeNatasha Liu Bordizzo
HangjaTiya Sircar
Magyar hang
szemszínsárgásbarna
hajszíntöbbszínű (lila, kék, kék sárga árnyalattal)
bőrszíncser
magasság170 cm
súly52 kg
Sabine Wren adatai
Valódi neveSabine Wren
Születési neveSabine Wren
BeceneveSabine
ÁlneveLidérc 5
FajaEmber
Neme
Állapotaéletben
Életkora21( a Lázadók végén)
SzületettY. e. 21
Elhunyt-
CsaládjaWren
SzüleiUrsa Wren, Aldrich Wren
TestvérekTristan Wren
LakóhelyeMandalore
NemzetiségeMandalóri

Sabine Wren a Star Wars: Lázadók animációs sorozat egyik főszereplője. Sabine 18 év körüli, mandalori lány, aki rózsaszín mandalori páncélzatot visel. Régebben a Birodalmi Akadémián tanult, de hamar rájött, hogy a Birodalom nem neki való hely. Korábbi éveiben volt fejvadász is, itt ismerkedett meg legjobb barátnőjével, Ketsuval. Ezután nem sokkal külön váltak, Sabine a Szellem hajó fedélzetére ment, Ketsu pedig ezután többek között a Fekete Nap bűnszervezetnek is dolgozott.

A második évad hatodik részében kisebb összetűzésük után békével váltak el egymástól. Sabine művészlélek, imád festegetni és graffitizni, a Szellem hajót is ő pingálta ki, valamint egy TIE vadász kifestése is az ő nevéhez fűződik, továbbá a saját páncélzatát is ő festette át. Kanan Jarrus, Hera Syndulla, Garazeb Oreillos és Chopper mellett ő is a Szellem legénységének (Ezra Bridger érkezéséig legfiatalabb) oszlopos tagja. Jó lövész, a rohamosztagosok méltó ellenfele, akiket csak vödörfejűeknek hív. Harcművészetekben is jártas, valamint robbantásszakértő. Ezra Bridger egyértelműen érdeklődik a lány iránt.

A karakter az első évad összes epizódjában (így a felvezető filmben is) megjelenik. Eredeti hangja Tiya Sircar, magyar szinkronhangja Czető Zsanett.

A második évadban karakterén enyhe módosításokat eszközöltek, megváltozott a hajszíne (kékre), kidolgozottabb lett a karaktere.

Az évadok során derült ki családjának még két tagjának személyazonossága: anyja, a Wren klán vezetője és fivére is több epizódban szerepeltek. Sabine segített családjának a Szellem hajó legénységével felszabadítani Mandalórt a Galaktikus Birodalom rémuralma alól.

Sabine Wren alkotásai közül többet Thrawn főadmirális megszerzett és ezek elmezésével többször is rátámadott a Lázadókra.

Sabine Wren a negyedik évad vége után, (amikor együtt felszabadították Lothalt) Ashoka Tanoval elindult Ezra Bridger barátját megkeresni.

Források[szerkesztés]