SS Baychimo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
SS Baychimo
Baychimo.jpg
Hajótípus áruszállító
Üzemeltető Hudson's Bay Company
Illetőségi kikötő Ardrossan, Skócia
Pályafutása
Építő Lindholmens Mekaniska Verkstad AB
Szolgálatba állítás 1914.
Szolgálat vége 1931. október 1.
Sorsa

1931. október 1-e után eltűnt

Utolsó észlelés: 1969.
Általános jellemzők
Hossz 70,1 méter
Összsúly1322 tonna t
Hajtómű három gőzkazán
Üzemanyag szén
A Wikimédia Commons tartalmaz SS Baychimo témájú médiaállományokat.

Az SS Baychimo egy teherszállító hajó, mely arról lett híres, hogy kísértethajóvá vált: 1931-ben a jég fogságába esett Alaszkában és miután elhagyták, elszabadult. A hajót egészen 1969-ig többször is látták felbukkanni, majd eltűnni.

Története[szerkesztés]

A későbbi szellemhajót a német Baltische Reederei GmbH megrendelésére a svéd Lindholmens Mekaniska Verkstad AB hajógyárban építették. A 70,1 méter hosszú, 1322 tonnányi gőzöst 1914-ben állították szolgálatba, és SS Angermanelfven néven regisztrálták.

A britek első világháborúban aratott győzelme után a német hajó angol kézbe került. 1921-ben a Hudson's Bay Company lett a tulajdonosa, és ők SS Baychimo néven jegyezték be a gőzhajót.

Kísértethajóvá válása[szerkesztés]

Ezek után elsősorban Anglia és Kanada között ingázott, 1931. október 1-jén a Beaufort-tengeren, a Barrow-szorosban a jég fogságába esett. Mivel félő volt, hogy megreped a hajótest, a tengerészek a jégen hagyták el a fedélzetet, és a közeli faluban, Barrow-ban húzták meg magukat. Mikor másnap visszatértek, a hajónak csak hűlt helyét találták: valahogyan kiszabadult a jégből, és elsodródott. Az eltűnt gőzöst repülőgéppel keresték, és október 9-én sikerült is megtalálni, ismét két jégfal közé szorulva. A társaság úgy vélte, hogy a Baychimót csak tavasszal fogják tudni kiszabadítani, ezért állandó őrizetet rendelt a gőzös mellé.

November 29-én éjjel hóvihar tört ki, az őrök a faházaikba menekültek. Mikor a vihar elült, döbbenten vették észre, hogy a Baychimo ismét elszabadult. A matrózok már a természetfeletti erőkről kezdtek mesélni, de a kapitány úgy gondolta, a gőzös elsüllyedt, és ez is szerepelt a hivatalos jelentésben.

Ámde nem így történt. Néhány nappal később egy eszkimó prémvadász meglátta az elhagyatott gőzhajót a tengeren, amely aztán megint eltűnt. Az ezt követő évtizedekben még sokszor látták felbukkanni. Volt, hogy fel is szálltak rá. Utolsó észlelése 1969-ben történt. Valószínű, hogy ezután elsüllyedt.

Források[szerkesztés]