Posta Imre

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Posta Imre
Született 1969. november 22. (49 éves)
Szentes
Állampolgársága magyar
Foglalkozása politológus
Iskolái
  • Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola (–1992)
  • Debreceni Egyetem (–1998, pszichológia)

Posta Imre (Szentes, 1969. november 22. –)[1] magyar tartalékos katonatiszt, publicista, radikális politológus.

Életútja[szerkesztés]

1992-ben vegyvédelmi szakmérnökként diplomázott a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolán. 1998-ban szerzett pszichológus diplomát a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen. 2005-ben klinikai szakpszichológusi, egy évvel később pedig munka- és szervezet-szakpszichológusi képesítést szerzett. Ezenkívül részt vett autogén tréning csoportvezetői és szimbólumterapeutai szakképzésben.

Pályafutása során a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Ezred századparancsnoka volt, később a 93. Háry László Vegyes Repülőosztály pszichológusa, humán részleg munkatársa, majd a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének pszichológusa, a Pest Megyei Munkaügyi Központ családtámogató munkatársa, a Grafológiai Intézet megbízott szakpszichológia-oktatója, a Köztársasági Őrezred pszichológusa, laboratóriumvezetője.

2006 őszén, a Miniszterelnöki Hivatal felé tett közérdekű bejelentésének köszönhetően, a Köztársasági Őrezredtől menesztették, azóta a politikai és rendészeti háttérfolyamatok kutatásával és nyilvánosságra hozásával foglalkozik könyvein, előadásain, televíziós szereplésein és blogján keresztül. Munkássága miatt többször került összetűzésbe a hatóságokkal. 2009-re országos ismertségre tett szert, elsősorban a nemzeti radikálisok körében.

Művei[szerkesztés]

  • Magyar vágy. Ádáz versek, szólamok; Versus Duo, Szigetszentmiklós–Szigethalom, 2008
  • Rend-őr-i-gazemberek. Aközöny vége, vagy a vég közönye? 2006. október 23. A szégyen napja; Versus Duo, Szigethalom, 2008
  • Rend-őr-köz-i-gazság; Versus Duo, Szigethalom, 2008
  • Olajos akták. Feketén-fehéren; Versus Duo, Szigethalom, 2009

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Posta Imre CV-je. [2016. március 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. december 1.)

Források[szerkesztés]