Posta Imre

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Posta Imre (Szentes, 1969. november 22. –)[1] magyar tartalékos katonatiszt, publicista, radikális politológus.

Életútja[szerkesztés]

1992-ben vegyvédelmi szakmérnökként diplomázott a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolán. 1998-ban szerzett pszichológus diplomát a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen. 2005-ben klinikai szakpszichológusi, egy évvel később pedig munka- és szervezet-szakpszichológusi képesítést szerzett. Ezenkívül részt vett autogén tréning csoportvezetői és szimbólumterapeutai szakképzésben.

Pályafutása során a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Ezred századparancsnoka volt, később a 93. Háry László Vegyes Repülőosztály pszichológusa, humán részleg munkatársa, majd a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének pszichológusa, a Pest Megyei Munkaügyi Központ családtámogató munkatársa, a Grafológiai Intézet megbízott szakpszichológia-oktatója, a Köztársasági Őrezred pszichológusa, laboratóriumvezetője.

2006 őszén, a Miniszterelnöki Hivatal felé tett közérdekű bejelentésének köszönhetően, a Köztársasági Őrezredtől menesztették, azóta a politikai és rendészeti háttérfolyamatok kutatásával és nyilvánosságra hozásával foglalkozik könyvein, előadásain, televíziós szereplésein és blogján keresztül. Munkássága miatt többször került összetűzésbe a hatóságokkal. 2009-re országos ismertségre tett szert, elsősorban a nemzeti radikálisok körében.

Források[szerkesztés]