Ugrás a tartalomhoz

Pilisborosjenői Utánpótlás Sport Club

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Pilisborosjenő USC címere

A Pilisborosjenői Utánpótlás Sport Club, egy Pilisborosjenőn működő sportegyesület, amelyet két jóbarát, Selmeczi Tamás testnevelőtanár, labdarúgó edző és Gáspár Erik labdarúgó edző alapított 2017 áprilisában.

2015-ben egy labdarúgó tábor megszervezésével kezdődött minden. Az ottani sikerek hatására 2016 szeptemberétől elindultak a labdarúgó edzések U9-es és U11-es korosztályban, amely hamar négy csapattá bővült. Indult egy óvodai csapat (U7) illetve egy U13-as csapat is.

Már a kezdetektől részt vett U9-es és U11-es csapatuk a Bozsik tornákon.

2017-től már U7-es, U9-es, U11-es és U13-as korosztályokban is részt vesznek a Bozsik tornákon.

Pilisborosjenői műfüves labdarúgó pálya

2017. októberében közösségi összefogással egy használt műfűszőnyegekből épített labdarúgó pályát építettek a gyerekeknek.

Végül az épített pálya helyén pályázati pénzből, egy szabvány, 20 x 40 méteres reflektoros műfüves focipálya épült, amelyet 2020. szeptemberében adtak át egy pályaavató bajnokság keretében.

Az egyesületben játszó gyerekek létszáma és az igazolt játékosok létszáma folyamatosan növekedett.

Tábori csoportkép 2023. júniusában

2024 májusára több, mint 200 környékbeli gyerek sportol Pilisborosjenőn, az egyesület több, mint 180 igazolt labdarúgóval büszkélkedhet, akik a Bozsik korosztályokon kívül U13-as, U15-ös, U17-es nagypályás bajnokságokban játszanak. Kiöregedett idősebb játékosaik pedig felnőtt futsal bajnokságban mérkőznek meg.