Pető Attila

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Pető Attila, beceneve Kreszprofesszor közlekedési szaktanár, szakoktató, az első magyar női autósiskola vezetője.

Pályája[szerkesztés]

1988 óta oktatja a leendő járművezetőket, 1990-től vezet saját autósiskolát. 2000-től a járművezető szakoktatók érdekképviseletének vezetője.

2000 óta főszerkesztője annak az oldalnak, amely a közlekedő embereknek próbál tanácsokat, értelmezéseket nyújtani a KRESZ szabályaival kapcsolatban. Legelőször a Közlekedés csevejde, majd a kreszfórum oldalt működtette. 2014-től pedig a Kresz Klub honlap vezetője.

Közvetlen, jól érvelő és nem utolsósorban humoros stílusa miatt rendszeresen hívják a honi médiába a KRESZ-szel kapcsolatos témák feldolgozására. A Klubrádióban 2010 óta egyórás önálló műsora van. Itt ragadt rá a kreszprofesszor név, amit szívesen vállal fel, hiszen ezt a fajta tevékenységet csak ő műveli az országban.

Könyvet irt "Egyszerűen, érthetően" címmel a KRESZ rejtelmeiről, illetve hétköznapi értelmezéséről. Az elmúlt években közel 30 ezer ilyen kiadvány forog közkézen.

2014. októberben elindult a Kresz Klub oldal, illetve mozgalom. A honlapon közlekedési témákat dolgoznak fel, a klubtagok kérdéseket tehetnek fel, amire a kreszprofesszor szemléletes, érthető válaszokat ad. Mivel több jogtalan büntetést is sikerült megoldani, ezért jogosan hívják bírságmegelőzési klubnak is.

2017-ben megjelent a maga nemében egyedülálló KRESZ Bírságmegelőzési Kézikönyv.

2019 májusában elindította a KRESZ TV csatornát, ahol oktatófilmeken mutatja be a KRESZ szabályait, illetve helyszíni beszámolókkal próbál választ adni sok-sok közlekedési csavarra.

Pető Attila

Családja[szerkesztés]

4 gyermeke és egy unokája van.

Források[szerkesztés]