Pető Attila

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Pető Attila
Született nem ismert
nem ismert
Állampolgársága magyar
Foglalkozása szakoktató

Pető Attila, beceneve Kreszprofesszor közlekedési szaktanár, szakoktató, az első magyar női autósiskola vezetője.

Pályája[szerkesztés]

1988 óta oktatja a leendő járművezetőket, 1990-től vezet saját autósiskolát.[1] 2000-től a járművezető szakoktatók érdekképviseletének vezetője.

2000 óta főszerkesztője annak az oldalnak, amely a közlekedő embereknek próbál tanácsokat, értelmezéseket nyújtani a KRESZ szabályaival kapcsolatban. Legelőször a Közlekedés csevejde, majd a Kreszfórum oldalt[2] működtette.

Közvetlen, jól érvelő és nem utolsósorban humoros stílusa miatt rendszeresen hívják a honi médiába a KRESZ-szel kapcsolatos témák feldolgozására. A Klubrádióban[3] 2010 óta egyórás önálló műsora van. Itt ragadt rá a Kreszprofesszor név, amit szívesen vállal fel, hiszen ezt a fajta tevékenységet csak ő műveli az országban.

Könyvet írt Egyszerűen, érthetően címmel[4] a KRESZ rejtelmeiről, illetve hétköznapi értelmezéséről. Az elmúlt években közel 30 ezer ilyen kiadvány forog közkézen.

2014. októberben elindult a Kresz Klub oldal,[5] illetve mozgalom. A honlapon közlekedési témákat dolgoznak fel, a klubtagok kérdéseket tehetnek fel, amire a Kreszprofesszor szemléletes, érthető válaszokat ad. Mivel több jogtalan büntetést is sikerült megoldani, ezért jogosan hívják bírságmegelőzési klubnak is.

2017-ben megjelent a maga nemében egyedülálló KRESZ Bírságmegelőzési Kézikönyv.

2019 májusában elindította a KRESZ TV csatornát,[6] ahol oktatófilmeken mutatja be a KRESZ szabályait, illetve helyszíni beszámolókkal próbál választ adni sok-sok közlekedési csavarra.


Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]