Pack200

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Pack200-at a JSR 200-ban specifikálták, amely nem más, mint aSun által kidolgozott HTTP tömörítési eljárás a hálózaton keresztüli JAR fájlok gyorsabb továbbítására. A Pack200 jelöli még Pack200 tömörítő eszközöket is (pack200 és unpack200), melyet az Sun ill. most már az Oracle a Java Development Kit-jében biztosít az 1.5.0 verzió óta, éppúgy mint a Pack200-zal tömörített fájlokat.

A HTTP tömörítést, a Pack200-at együtt szokták használni a Gzip tömörítéssel ("pack200-gzip" néven), hogy jobb tömörítési arányt biztosítsanak, mint csak simán a GZIP-el. Pack200 a JAR archív fájlok tömörítésére van optimalizálva, kifejezetten a Java bájtkód részére a JAR fájlnak. Ezen technológia alkalmazásai közé tartozik pl. a Java alkalmazások telepítése a Java Web Start-on keresztül.

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Pack200 című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.