OpenERP

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


OpenERP
OpenERP Official Logo.jpg
OpenERP kezdőkép
OpenERP kezdőkép

Fejlesztő OpenERP s.a. (korábban Tiny sprl)
Legfrissebb stabil
kiadás
12.0 (stabil verzió, 2018. október 3.)
Legfrissebb fejlesztői kiadás7.0 +/-
Programozási nyelv Python
Operációs rendszer Windows, Linux, Unix, Mac OS X
Kategória ERP, CRM, Accounting
Licenc AGPL és kereskedelmi
Az OpenERP weboldala

Az OpenERP (korábbi nevén Tiny ERP) egy nyílt forráskódú vállalatirányítási rendszer. Joggal nevezhető az egyik legteljesebb és modulokban leggazdagabb ERP rendszernek. Egyben a legnépszerűbb nyílt forráskódú ERP rendszer. Felhasználását a GNU General Public License szabályozza. Windows és Linux operációs rendszerek alatt is fut.

A rendszer modulokból épül fel, amelyek megfeleltethetőek a vállalat egyes funkcionális területeinek, például: logisztika, termelésirányítás, értékesítés, számvitel, controlling, eszközgazdálkodás, HR. Az OpenERP moduláris felépítésével, valamennyi iparágazatnak (kereskedelem, gyártás, szolgáltatás) kínál alternatív megoldást. A moduláris működésnek köszönhetően a rendszer könnyen testre szabható.

Az OpenERP rendszert belga fejlesztők hozták létre. Rendkívül népszerű Nyugat-Európában, különösen a Benelux államokban és francia nyelvterületen.

Az OpenERP erős MVC architektúrára épül, rugalmas munkafolyamatokkal, dinamikus GUI-val, XML-RPC kezelőfelülettel, testre szabható jelentéskészítő rendszerrel és OpenOffice integrációval rendelkezik. Jelenleg OpenERP 7.0 verziója fejlesztés alatt van.

Források[szerkesztés]

  1. http://www.openerp.com