Office 365

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az Office 365 a Microsoft által üzemeltetett felhő alapú, üzleti hatékonyságot növelő szolgáltatás. Középpontjában maga az Office –a rendkívül népszerű és jól ismert Office-alkalmazáscsomag- áll, amely már felhőszolgáltatásként is elérhető.

A szoftver segítségével azonnali hozzáférést kap a Microsoft Office új verzióihoz, amelyek szinkronizálódnak a különböző eszközök között is. Ám az Office 365 ennél jóval többet nyújt: nagyvállalati kategóriájú szolgáltatásai bármilyen méretű szervezet számára elérhetőek, az online értekezletektől a dokumentumok megosztásán át az üzleti levelezésig.

Munkatársai bárhol is dolgozzanak, mindig a munkájukhoz szükséges fájlok és eszközök legfrissebb verzióit érhetik el, ráadásul gyakorlatilag bármilyen eszközről. A kollégák közti hatékony együttműködést is segíti az Office 365 , hiszen az üzleti levelezést, megosztott naptárakat, csevegő- és webkonferencia-szolgáltatást , valamint a felhőben tárolt legfrissebb dokumentumok elérését is biztosítja. Akár egyszerre is dolgozhatnak biztonságban együtt másokkal, mégis távol egymástól.

A felhő a felhasználó szervezetén kívül üzemeltetett, webalapú számítástechnikai szolgáltatás. Ennek igénybevételekor ahelyett, hogy a felhasználó egy kiszolgálót üzemeltetne vállalkozásában, az informatikai infrastruktúrát egy harmadik fél üzemeltetni, azaz a felhasználó a Microsoft kiszolgálóin tárolhatja adatait, szoftvereit.

Változások[szerkesztés]

 • Új Office-verzió vásárlása helyett előfizetéses alapú.
 • Egy felhasználó akár öt PC-n vagy Macen is telepítheti.
 • Az Office okostelefonon, táblagépen és IOS eszközökön is használható.
 • A felhőbe való mentéssel a biztonsági mentés és a távoli hozzáférés is megoldható.

Csomagok[szerkesztés]

 1. Vállalati
 2. Vállalati alap
 3. Vállalati prémium (Próbaverzió elérhető)
 4. Nagyvállalati E1
 5. Nagyvállalati E3 (Próbaverzió elérhető)
 6. ProPlus
 7. Egyszemélyes verzió
 8. Otthoni verzió
 9. 365 University


Bővebb információ[szerkesztés]

A Microsoft ehhez kapcsolódó honlapján

A SysInfo Kft. által üzemeltetett www.office-365.hu weboldalon.