Ugrás a tartalomhoz

ORF 1

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
ORF 1
Adatok
Indulás1955. augusztus 1.
TulajdonosORF
Ország Ausztria
Társadók
Hivatalos oldal

Az ORF 1 osztrák közszolgálati országos televíziós csatorna. Ausztriában elsőként kezdte meg sugárzását televíziós csatornaként, 1955-ben. A csatorna az ORF tulajdonában áll, az ország második legnagyobb nézettségét produkálja testvércsatornája, az ORF 2 után.[1]

Az ORF 1 a négy osztrák közszolgálati csatorna egyike. Költségvetését vegyesen fedezi reklámbevételekből és közpénzből. A német közszolgálati televíziós csatornákkal ellentétben az ORF tulajdonú csatornák nem szabadon foghatóak az egész országban, így az ORF 1 is kódolt csatorna.

Általános szórakoztató jellegéből kifolyóan kínálatában főként amerikai, német és osztrák filmek és televíziós sorozatok találhatóak, illetve sportközvetítések.

A csatorna számos magyar, főként nyugat-dunántúli kábelszolgáltató kínálatában elérhető.

Logói[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az ORF 1 című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.