OGame

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
OGame
OGame logo.png
OGame logo.png
Fejlesztő Gameforge
Platformok Böngészős játék
Kiadási dátum 2002. november 26. (v4.1.0)
Verzió 4.1.0 (2012-05-02)
Legfrissebb kiadás
Stabil 6.6.1-pl1
Műfaj BBMMOG
Játékmódok többjátékos videójáték
Adathordozó internet
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
Böngésző program és Internet elérés
Az OGame weboldala
SablonWikidataSegítség

Az OGame sokszereplős gazdasági, területszerzéses online akciójáték. A német Gameforge szoftvercég alkotta meg 2002-ben, és tartja karban azóta is. Az évek során több mint kétmillió játékos regisztrált rá,[1] Magyarországon 20 ezren játszanak vele.[2] Webböngészővel futtatható.

A játékban minden felhasználónak fel kell építenie a saját bolygóját egy univerzumban (2011 januárjáig 52 univerzum létezik a játék szerverein), és ki kell védenie a többi játékos támadását. A játékosokat az elért pontok alapján rangsorolja a szerver. Egy játékost csak egy vele megegyező, vagy nála alacsonyabb pontszámú másik játékos támadhat meg. Miután a játékos elért egy bizonyos ponthatárt, bárki megtámadhatja az univerzumban. A játék célja a támadások kivédése, és minél több pont összegyűjtése. Ha a felhasználó hosszabb ideig nem akar játszani, „vakáció” üzemmódba állíthatja a bolygót, így nem tudják támadni, de közben nyersanyagot sem termel. A vakáció lehető legrövidebb ideje két nap. A magukra hagyott bolygókat bárki támadhatja, és ezeket ez idő után kitiltják a játékból.[3]

Források[szerkesztés]

  1. OGame - Größer als World of Warcraft? (német nyelven). bgs.gdynamite.de. [2012. január 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. szeptember 10.)
  2. OGame (magyar nyelven). gamekapocs.hu. (Hozzáférés: 2012. szeptember 10.)
  3. Official English OGame website (angol nyelven). (Hozzáférés: 2012. szeptember 10.)

További információk[szerkesztés]