Nidzsi no Sirukuródo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nidzsi no Sirukuródo
Fejlesztő Advance Communication Company
Kiadó Victor Interactive Software
Platformok Family Computer
Kiadási dátum Japán 1991. február 22.
Műfaj Szerepjáték
Játékmódok Single-player
Adathordozó Cartridge

A Nidzsi no Sirukuródo (虹のシルクロードHepburnNiji no Shirukuroodo?; Szivárvány selyemút) egy szerepjáték a NES japán verziójára, a Famicomra. Az Advance Communication Company fejlesztette és a Victor Interactive Software (a mostani Marvelous Entertainment) adta ki 1991-ben. A játék csak Japánban jelent meg.[1][2]

Játékmenet[szerkesztés]

A játék eltér a stílus többi játékától mivel nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a játékos tárgyakat vásárol és ad el, hogy pénzt szerezzen. A Nidzsi no Sirukuródo körökre osztott harcrendszert, belsőnézetű harcokat szerepeltet, viszont az ellenfelek nem hagynak maguk után pénzt vagy tapasztalati pontokat. Licenc pontokat kap a játékos a harcok befejeztével, aminek köszönhetően a játékos több tárgyat tud eladni különböző helyeken. A játékos a herceget irányíthatja a városokban és a felülnézetes világtérképen, ahol rátámadhatnak az ellenfelek. A világtérképen különböző típusú terepek vannak, köztük a sivatagossal ami fogyasztja a herceg ivóvízkészletét, aminek következtében meg is halhat.

A tárgyakat városokban lehet megvásárolni és más városokban lehet eladni ahol többet érnek. A játékos vehet állatokat, hogy ezzel megnövelje a maximálisan hordozható tárgyak számát és felbérelhet katonákat is, hogy segítsék a herceget a csatákban.

Cselekmény[szerkesztés]

A játékos a főszereplőt irányíthatja, LittleLand száműzött hercegét akit értesítettek a királyi örökségéről. Hogy visszaszerezze a trónt a hercegnek a Szivárvány tükör hét töredékét és le kell győznie a trónbitorló Zrool-t. A töredékek szétszóródtak Dél-Ázsia szerte és a hercegnek kereskednie kell, hogy bejuthasson az újabb területekre. Amikor a tükör összeáll a herceg rávilágít vele Zrool-ra, aminek következtében kiderül, hogy egy csaló.[3]

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. GameFAQs staff: Rainbow Silkroad (Angol nyelven). GameFAQs. (Hozzáférés: 2010. május 17.)
  2. GameSpot staff: Rainbow Silkroad for NES (Angol nyelven). GameSpot. (Hozzáférés: 2010. május 17.)
  3. „The Prince shined it on Zrool before all the people. Foiled, Zrool fled, never to be seen again. The prince ascended the throne and became the new King.” NHK. Niji no Silkroad. (Victor). Famicom. (2010-02-25)

Külső hivatkozások[szerkesztés]