Nicky Almasy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Nicky Almásy fényképész, fotóriporter.

Nicky Almásy az egyik legkeresettebb fotóművesz Sanghajban, ahol 2006 óta tevékenykedik. Jelenleg [mikor?] Malájziában, Kuala Lumpurban él. Fényképes és filmes munkássága miatt számos díjban részesült, egyben kiérdemelte a nagyközönség figyelmét, amelyet méltón tükröznek nemzetközi felkérései is. Neves külföldi magazinoknak és újságoknak, fényképeket készít többek között a Condé Nastnak, a Wallpapernek, a Financial Timesnak, a Daily Mailnek, a Wherenek és az Air Asia légitársaság magazinjának, a Travel3Sixtynek, illetve céges ügyfeleknek, mint például a Sennheisernek és a K-Arraynek.

Portfóliójában egyaránt szerepet kap az építészet, a divat, az utazás a gasztro- és portréfotózás. 2010-ben Nicky Almasyt érte a megtisztelő felkérés, hogy Kína legmagasabb, a Burj Khalifa után pedig a világ második legmagasabb épületének építését dokumentálja 5 éven keresztül Marshall Strabala főépítész alkalmazásában. Nicky második kiemelt témája maga Shanghaj város. Az elmúlt 10 évben Kína eme legnagyobb metropoliszát fotózta, azt, amely a történelem egyik legjelentősebb városberendezési átalakításán megy keresztül. Az erről szóló fotóalbuma, a Shanghai, City in Motion: Rebirth of a Modern Metropolis 2013-ban jelent meg.

A Hudec Laszló shanghaji magyar építész munkásságát összefoglaló albuma 'Hudec by Nicky Almasy' hivatalosan 2017 szeptemberében látott napvilágot.

Részt vesz a Malária projektben. Elkötelezett híve a Mahidol Oxford Tropical Medicine Research Unit (MORU) orvosok alkotta társaságnak. Kambodzsában, Laoszban és a Thai-Burma határon is dokumentálta a malária betegség elleni küzdelmet.

Források[szerkesztés]