New Orleans Jazz & Heritage Festival

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
New Orleans Jazz & Heritage Festival
2014
2014
HelyszínNew Orleans
Aktív évek1970–
Típusdzsesszfesztivál
A New Orleans Jazz & Heritage Festival weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz New Orleans Jazz & Heritage Festival témájú médiaállományokat.
Étel, ital
Rezesbanda a Holla Bourbon Streeten 2008-ban
Tuba Skinny

A New Orleans Jazz & Heritage Fesztivál, amelyet röviden Jazz Festnek is neveznek, New Orleans és Louisiana zenéjének és kultúrájának éves ünnepe. A Jazz Fest kifejezés inkább a fesztivál napjaira, a New Orleans-i éjszaka klubokban zajló eseményeire vonatkozik.

A fesztivált 1970 óta évente rendezik meg. A New Orleans Hotel Motel Egyesület volt az alapító, míg a fesztivál tulajdonosa a „New Orleans Jazz & Heritage Alapítvány” (New Orleans Jazz and Heritage Foundation). A fesztivált évente április utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig, majd május első hétvégéjén tartják meg Fair Grounds versenypályán, New Orleans közepén.

A fesztivál hivatalos weboldal szerint New Orleans és Louisiana bennszülöttjeinek zenéjét és kultúráját ünnepli, tehát a blues, a R&B, a gospel, afro-karibi, a latin, a rock, a rap, a country, a bluegrass ünnepe.
Az első fesztiválon még csak háromszázan voltak, de hívás nélkül megjelent például Mahalia Jackson; aztán a létszám évente növekedett, 2001-ben, amikor Louis Armstrong százéves születésnapját ünnepelték, már 650 000 ember volt jelen.

Források[szerkesztés]