Nagy László (játékvezető)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Nagy László - játékvezető.jpg
Nagy László
Nagy László - játékvezető.jpg
Személyes adatok
Teljes név Nagy László
Születési dátum 20. század
Születési helyMagyarország
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
19831995NB IJátékvezető

Nagy László (Somogymeggyes, 1947. július 25. - ) magyar nemzeti labdarúgó-játékvezető, Somogymeggyes Község Díszpolgára. Társai által alkalmazott beceneve Csirke. Polgári foglalkozása vasipari vállalkozó, jelenleg is működő taksonyi vállalkozásában.

Tanulmányai[szerkesztés]

Nagy László Somogymeggyesen született, itt végezte el az általános iskolát. 1961-ben felköltözött Budapestre és Csepelen folytatta tanulmányait, ahol vas- és fémesztergályos szakképesítést szerzett. Katonai leszerelését követően a Csepel Vas- és Fémműveknél dolgozott. 1971-ben Taksonyba került, csoportvezetőből üzemvezető lett, nem sokkal később már egyéni vállalkozó.

Pályafutása[szerkesztés]

1969-ben Budapesten, a VII. kerületi Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága által szervezett játékvezetői tanfolyamom végzett. A tanfolyamot követően különböző labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. A került által rendezett bajnokságok után a BLSZ osztályai, majd az NB. III. és az országos utánpótlási keretben bizonyította képességeit, 1980-ban lett az országos játékvezetői keret tagja, mint NB. II-es játékvezető. A legmagasabb labdarúgó osztályba 1983-ban debütált, a DiósgyőrVolán SC (0:3) NB. I-es bajnoki osztályban. Az aktív játékvezetéstől 1995-ben búcsúzott, - 27 évnyi aktív sporttevékenység után - a BékéscsabaPécs (4:2) találkozó levezetésével. A 12 év alatt nagyjából 220 mérkőzést vezetett élvonalban. Első ligás mérkőzéseinek száma: 124

Tagja volt a FIFA játékvezetői keretnek is. Több UEFA-kupa, Intertotó Kupa, nemzetek közötti válogatott és klubmérkőzésen volt partbírója, tartalékja, negyedik játékvezető társa a hivatalosan küldött játékvezetőnek. Közel 70 nemzetközi mérkőzésen működött közre.

Nagy László, játékvezető.jpg

Források[szerkesztés]

  • Nagy László játékvezetői adatlapja a Nemzeti Labdarúgó Archívum oldalán
  • Somogyi Hírlap