Nagy László (játékvezető)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nagy László
Személyes adatok
Teljes névNagy László
Születési dátum1947. július 25. (76 éves)
Születési helyMagyarország
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
19831995NB IJátékvezető
SablonWikidataSegítség

Nagy László (Somogymeggyes, 1947. július 25. –) magyar nemzeti labdarúgó-játékvezető, Somogymeggyes Község Díszpolgára. Társai által alkalmazott beceneve Csirke. Polgári foglalkozása vasipari vállalkozó, jelenleg is működő taksonyi vállalkozásában.

Tanulmányai[szerkesztés]

Nagy László Somogymeggyesen született, itt végezte el az általános iskolát. 1961-ben felköltözött Budapestre és Csepelen folytatta tanulmányait, ahol vas- és fémesztergályos szakképesítést szerzett. Katonai leszerelését követően a Csepel Vas- és Fémműveknél dolgozott. 1971-ben Taksonyba került, csoportvezetőből üzemvezető lett, nem sokkal később már egyéni vállalkozó.

Pályafutása[szerkesztés]

1969-ben Budapesten, a VII. kerületi Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága által szervezett játékvezetői tanfolyamom végzett. A tanfolyamot követően különböző labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. A került által rendezett bajnokságok után a BLSZ osztályai, majd az NB. III. és az országos utánpótlási keretben bizonyította képességeit, 1980-ban lett az országos játékvezetői keret tagja, mint NB. II-es játékvezető. A legmagasabb labdarúgó osztályba 1983-ban debütált, a DiósgyőrVolán SC (0:3) NB. I-es bajnoki osztályban. Az aktív játékvezetéstől 1995-ben búcsúzott, - 27 évnyi aktív sporttevékenység után - a BékéscsabaPécs (4:2) találkozó levezetésével. A 12 év alatt nagyjából 220 mérkőzést vezetett élvonalban. Első ligás mérkőzéseinek száma: 124

Tagja volt a FIFA játékvezetői keretnek is. Több UEFA-kupa, Intertotó Kupa, nemzetek közötti válogatott és klubmérkőzésen volt partbírója, tartalékja, negyedik játékvezető társa a hivatalosan küldött játékvezetőnek. Közel 70 nemzetközi mérkőzésen működött közre.


Források[szerkesztés]

  • Nagy László játékvezetői adatlapja a Nemzeti Labdarúgó Archívum oldalán
  • Somogyi Hírlap