Michal Negrin

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Michal Negrin
Született 1956. december 7. (62 éves)
Állampolgársága izraeli
Foglalkozása
  • divattervező
  • formatervező
A Wikimédia Commons tartalmaz Michal Negrin témájú médiaállományokat.

Michal Negrin (Naan kibuc, 1956 december 7. –) izraeli ékszer-, és divattervező.

Élete[szerkesztés]

A Naan Kibbutz-ban Michal korán felismerte hogy egyedi stílusával különbözik az egységességet hirdető környezetében. A szenvedély vezérelte, hogy megmutassa egyediségét, egész gyermekkorát a tervezésnek és alkotásnak szentelte. Az édesanyja inspirálta és támogatta álmai megvalósításában a Kibbutz szigorú szabályai ellenére.1984-ben hozzáment férjéhez Meir Negrin-hez. Ez a kapcsolat mindkettőjük személyiségét és tapasztalatát fejlesztette a magánéletben és a szakmai kihívások során is. Meir az ügyvezető igazgatója a Michal Negrin Designs LTd-nak.

Karrier[szerkesztés]

1988-ban a pár bemutatta első kollekcióját a híres tel-avivi művészpiacon, amely sok híres és tehetséges tervező kiindulópontja volt. A sikerük fényében megnyitották az első üzletüket a divatos Sheinkin Street-en.Az első üzlet koncepciója adta később az alapot a többi nemzetközi üzlet egyedi külalakjához. A cég növekvő sikere miatt 1996-ban megalapították a gyárat Tel Aviv Bat Yam negyedében. Ezután számos Michal Negrin márkaüzlet nyílt világszerte, a távol-keleti terjeszkedést USA-béli majd nyugat-európai sikerek követték. 2009-ben megnyitotta kapuit a látogatók előtt a Michal Negrin látogatói központ. Itt idegenvezetéssel mutatják be a termékek tervezését/gyártását valamint a Galéria kávézóval is rendelkezik. 2012-ben Magyarországon is megnyílt MN első üzlete.

Stílusa[szerkesztés]

Michal egy egyedi vintázs inspirálta életstílust alkotott közel két évtized alatt. Alkotásai között szerepelnek ékszerek, ruhák, lakberendezési kiegészítők és egyéb kiegészítők/használati tárgyak.

Az új és régi kombinálásával és különleges színek használatával játszik. Személyesen tervez minden egyes darab ékszert, ruhát, dekorációs tárgyat amely az ő nevét viseli. Különböző technikákat alkalmaz így egy különleges, varázslatos világot teremt. Michal vidám stílusa pozitív benyomást kelt az emberekben, korosztálytól függetlenül. Termékei megihlettek híres embereket és a médiát is: számos hírességgel dolgozott már együtt. A kultúra támogatásának elkötelezett híve: tervezett már operaelőadás számára kosztümöt is. Az elmúlt 20 évben a Michal Negrin márka egy új irányzatot nyitott a divatvilágban és tucatnyi üzlet nyílt világszerte.