MLB 98

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
MLB 98
Fejlesztő Sony Interactive Studios America
Kiadó Sony Computer Entertainment
Sorozat MLB
Platformok PlayStation
Kiadási dátum
  • US 1997. június 30.
Műfaj Sport
Játékmódok Egy- és többjátékos

Az MLB 98 baseball-videójáték, az MLB sorozat második tagja, melyet a Sony Interactive Studios America fejlesztett és a Sony Computer Entertainment jelentetett meg. A játék 1997. június 30-án jelent meg, kizárólag PlayStation otthoni videójáték-konzolra.

A játék borítóján Bernie Williams New York Yankees-középkülső szerepel.

Fogadtatás[szerkesztés]

Fogadtatás
Tesztpontszámok
SzerzőÉrtékelés
EGM9/10[1]
GameSpot6,2/10[2]
Next Generation3/5[3]

Az MLB 98 megosztottól pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A kritikusok dicsérték az egyenletes animációt,[1][2][4] az átfogó licencelést,[1][2][4] a széleskörű funkciókat,[1][2][4] valamint a mérkőzések gyors menetét.[1][3][4] Az Electronic Gaming Monthly mindkét szerkesztője 9/10-es pontszámmal jutalmazta a játékot; Kraig Kujawa azt „gyors tempójú, lényegre törő (és ami a legfontosabb) szórakoztató” játéknak írta le.[1] Glenn Rubenstein a GameSpot hasábján már sokkal kevésbé volt lelkes a játékkal szemben; megjegyezte, hogy ugyan a játék tartalmazza az összes várható funkciót, azonban az egyetlen területen sem tud kiemelkedni, így biztos volt benne, hogy Karácsonyig meg fog jelenni egy az MLB 98-nál jobb baseballjáték.[2] A Next Generation szerkesztője 3/5 csillagra értékelte a játékot, kiemelve, hogy „Semmi kétség afelől, hogy az MLB ’98 jó, nagyszerű játék, mely számos tekintetben felülmúlja a Triple Play ’98-at. Az MLB ’98 azonban a konzolos baseball nagyobb képét tekintve semmit sem tesz a műfaj előremozdításának érdekében és még a Sega saturnos World Series Baseball ’98-nak a nyomába sem érhet.”[3] A GamePro szerkesztője összegzésként kiemelte, hogy „a kezdőket azonnal az akcióba dobja és a legedzettebb veteránt is minden bizonnyal le tudja kötni egy teljes szezonra. Ha azt szereted, hogy a baseballodat játéktermi stílusban tálalják, akkor az MLB ’98 az egyetlen játék, amit meg kell rendelned.”[4]

Az Electronic Gaming Monthly mindössze néhány hónappal a játék megjelenése után azt máris a 97. helyen jegyezte a „Minden idők 100 legjobb játéka” listáján, kiemelve, hogy „ugyan vannak kisebb hiányosságai és hibái, azonban a teljes képet tekintve mégis a legjobb 32 bites baseballjáték.”[5]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az MLB '98 című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés]

  1. a b c d e f (1997. szeptember 1.) „Team EGM Sports: MLB '98”. Electronic Gaming Monthly (98), 129. o, Kiadó: Ziff Davis.  
  2. a b c d e Rubenstein, Glenn: MLB '98 Review (angol nyelven). GameSpot. CBS Interactive, 2000. május 2. (Hozzáférés: 2020. január 3.)
  3. a b c (1997. november 1.) „Finals”. Next Generation (35), 195. o, Kiadó: Imagine Media.  
  4. a b c d e The Rookie (1997. szeptember 1.). „Sony Hits the PlayStation Big League with MLB '98”. GamePro (108), 104. o, Kiadó: IDG.  
  5. (1997. november 1.) „100 Best Games of All Time”. Electronic Gaming Monthly (100), 102. o, Kiadó: Ziff Davis.   Megjegyzés: A szócikk címe ellenére a bevezetőben külön kiemelték, hogy a lista kizárólag videójáték-konzolokra megjelent játékokat vett számításba, így számítógépes vagy játéktermi játékok nem kerülhettek fel rá.

További információk[szerkesztés]