Méliusz Rádió

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Méliusz Rádió
Adatok
Indulás2004. október 31.
TulajdonosKölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola
OrszágMagyarország
Vételi területDebrecen
Vétel
Földi sugárzás
Saját szórásURH 88 MHz. programhely
Online adás
www.licium.hu

A debreceni Méliusz Rádió 2004. október 31-én az ORTT-vel kötött megállapodás értelmében kezdte meg adását. 2015-ben befejezte működését.

Előzmények[szerkesztés]

A rádió beindítását hároméves előkészítő munka előzte meg. Fő szempont volt, hogy a kommunikációs szakon tanulóknak gyakorlati képzést biztosítson. Másik fontos szempont volt, hogy a rádió összhangban legyen az alapító, és fenntartó Főiskola értékrendjével, valamint Debrecen múltjával és hagyományaival.

Műsorszerkesztés[szerkesztés]

A műsorok szerkesztését a Főiskola tanulói végezték. A rádiós szakirányt választó hallgatók napi tizenhat órás adásidőben, reggel hattól este tíz óráig voltak beosztva. Munkájukat felelős szerkesztők segítették, a főszerkesztő Csorba Péter irányításával. A tanulók, így (egy rövid alapozó képzés után) élesben ismerkedhettek meg a műsorkészítéssel.

Műsorok[szerkesztés]

A rádió szerkesztősége

A stúdió[szerkesztés]

A stúdió és az előkészítő helyiségek együttes mérete 300 m². Itt minden megtalálható, ami a műsor készítéséhez szükséges (szinkronizált számítógépes munkahelyek, stúdiók, vezérlők, szerver stb.).

A rádió munkatársai voltak[szerkesztés]

Tóth Károly főszerkesztő, Tóth Károlyné titkárságvezető, Barta Éva szerkesztő – műsorvezető, Sárai Szabolcs zenei szerkesztő, Ungvári Judit szerkesztő – műsorvezető, Enyedi J. Gábor műszaki vezető, Jakab Rudolf technikus, Szakajda Tibor technikus, Dobozi Lajos technikus, Mátyás Sándor technikus

A rádió 2010-es megújulását követően:

  • Bulik Péter – főszerkesztő,
  • Bara Pál – zenei szerkesztő/műsorvezető
  • Solymosi Miklós – szerkesztő – műsorvezető
  • Ungvári Judit szerkesztő – műsorvezető
  • Enyedi J. Gábor műszaki vezető,
  • Jakab Rudolf technikus,
  • Szakajda Tibor technikus

Források[szerkesztés]