Luxor (szerencsejáték)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Luxor szerencsejáték, minden szombaton a Duna Szerencseszombat című műsorában közvetítik.

Játék lényege[szerkesztés]

A segédsorsjegyen a 75 számból 20-at kell bejelölni, ebből oszloponként 4-et. 15 szám tesz ki egy oszlopot. Minimum 2 alapjátékot be kell fizetni, egy alapjáték 175 Ft.

A játék módja[szerkesztés]

Átvételi igazolás[szerkesztés]

Át kell adni az átvételi igazolást az eladónak, hogy arról a terminál átvételi igazolást nyomtasson. Akkor is kapunk átvételi igazolást, ha csak gépi játékot játszunk.

Hol és mikor lehet játszani?[szerkesztés]

Lottózókban vagy a Szerencsejáték Zrt. értékesítő partnereinél (kisboltokban, trafikokban, postán, újságárusoknál...) és interneten szombaton 14 óráig.

Hogyan lehet a Luxoron nyerni?[szerkesztés]

Az átvételi igazoláson a számok 5x5-ös oszlopokba vannak helyezve, kép és keret alakzatokba. A kép alakzatban 6, míg a keretben 14 szám található. Akkor nyerünk, ha: kép találatunk van, ha a képben levő 6 szám mindegyikét kisorsolták; ha keret találatunk van, ha a keretben levő 14 szám mindegyikét kisorsolták; ha telitalálatunk van, ha a bejelölt 20 szám mindegyikét kisorsolták. További nyereményt érhetünk el, ha elsőként lesz kép vagy keret találatunk.

Joker[szerkesztés]

A Luxoron Joker is játszható. Ha részt szeretnénk venni a Joker-sorsoláson, ikszeljük be az igen feliratú négyzetet. A jokerszám a piros keretben található hatjegyű szám. Amennyiben nem játszunk Jokert, ikszeljük be a nem feliratú négyzetet.

Különlegességek[szerkesztés]

A Luxoron addig sorsolnak, míg a játékba küldött szelvények közül nem születik telitalálat. Másik különlegessége a heteken át halmozódó Jackpot. A Jackpot megnyeréséhez határszámon belül kell telitalálatot elérni. A határszám azt mutatja meg, hogy az adott héten hány nyerőszámon belül kell telitalálatot elérni a Jackpot megnyeréséhez. Kezdőértéke 32, mely minden héten eggyel több lesz, míg a Jackpot addig halmozódik, míg valaki meg nem nyeri.

Sorsolás időpontja[szerkesztés]

Szombaton a SzerencseSzombat c. műsorban 18:30-kor, és a kihúzott nyerőszámokat és a nyereményeket meg lehet nézni a www.szerencsejatek.hu honlapon, vagy az értékesítőhelyeken, vagy a Szerencsemix újságban.

A nyeremény felvétele[szerkesztés]

200 000 Ft alatt készpénzben felvehetjük bármely értékesítőhelyen, ha bemutattuk nyertes átvételi igazolásunkat. 200 000 Ft és 5 000 000 Ft között átutalással kapjuk meg, ehhez az átvételi igazolás átadása mellett nyereményigénylési lapot kell kitölteni, melyet csak a Szerencsejáték Zrt. saját lottózóiban tehetünk meg. 5 000 000 Ft felett átutalással kapjuk meg, ehhez fel kell hívni az értékesítőhelyen közzétett telefonszámot, ahol egyeztetik a további teendőket.

További információk[szerkesztés]