Lifehack

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Life Hack kifejezés kitalálója az angol Danny O'Brien informatikai újságíró, aki tanulmányt készített programozók munkájáról. O’Brien felfedezett egy mintát, amelyet minden szuper-hatékony programozó követ: kitalálnak és megszerkesztenek egy scriptet (programot, programrészt), ami leegyszerűsíti illetve hatékonyabbá teszi a munkájukat. A kutatás eredményeit 2004 februárjában osztotta meg a nagyközönséggel melynek ezt a nevet adta: Life Hacks: Tech Secrets of Overprolific Alpha Geeks

A publikációt követően a Life Hack kifejezés hamar elterjedt az IT (informatika) világában, a weben és blogokon, de már a hétköznapi életben is használjuk. Az RSS is egy tipikus Life Hack eredménye.

Manapság minden olyan tevékenységet hívhatunk Life Hack-nek, ami az élet produktivabbá tételét szolgálja. Lehet az egy módszer a tonnaszám érkező e-mailjeink szelektálására vagy egy olajfolt eltávolítása egy ingből.

LifeHacking: éz élet produktivitására való törekvés, life hack-ek sorozatos használata.

LifeHacker: olyan ember, aki folyamatosan és állandóan Life Hack-eket használ és talál ki.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Lifehack című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Külső hivatkozások[szerkesztés]