Kulcsár Janka

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Kulcsár Janka
KulcsárJanka.jpg
Életrajzi adatok
Született 1985április 8. (33 éves)
Magyarország, Budapest
Pályafutás
Műfajok opera,
Aktív évek 2003- napjainkig
Együttes Moltopera Társulat
Hangszer zongora
Tevékenység zongoraművész, zongorakísérő
Együttesének weboldala

Kulcsár Janka (1985. április 8. –) zongoraművész és zongorakísérő, a Moltopera Társulat alapító tagja.

Életpályája[szerkesztés]

Korai évek[szerkesztés]

Kulcsár Janka 14 évesen nyert felvételt a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumba, konzis évei alatt rendszeres vendége volt nyári kurzusoknak, mint például a Balassagyarmati Nemzetközi Zenei Tábor. 18 évesen már Both Lehel tanítványa volt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, 20 évesen az Országos Főiskolai Zongoraversenyen első helyezést ért el, az Országos Kamaraversenyen szintén díjazott. 2006 óta gyakorló korrepetítor, elsősorban (de nem kizárólag) énekesek mellett tevékenykedik. 2012 szeptemberében Sipos Marianna kísérője volt az ARD nemzetközi énekversenyén.[1]

Moltopera[szerkesztés]

A 2011-ben alakult Moltopera Társulat alapító tagja,[2] többek közt ő volt a kísérője a Moltopera Don Giovanni, A varázsfuvola (a Művészetek Palotájában), Denevér, Bohémélet, Parasztbecsület, Menotti: A telefon, Gyermek és varázslatok (a Pécsi Nemzeti Színházban), és Hogyan éljünk túl egy áriaestet? (a Sziget Fesztiválon) című produkcióinak.[3]

Elismerései[szerkesztés]

  • Országos Főiskolai Zongoraversenyen I. hely
  • Díjazott az Országos Kamaraversenyen

Források[szerkesztés]

  1. Kulcsár Janka: Nem gondoltam volna, hogy énekesekkel fogok dolgozni”, fidelio.hu, Fidelio Média Kft., 2012. szeptember 11. (Hozzáférés ideje: 2013. június 26.) 
  2. Végh Dániel. „Ágoston László: "Kizárólag tradicionális rendezésben gondolkodunk"”, fidelio.hu, Fidelio Média Kft., 2012. január 24. (Hozzáférés ideje: 2013. június 26.) 
  3. Németh Bálint. „Ötödszörre az igazi”, fidelio.hu, Fidelio Média Kft., 2012. augusztus 13. (Hozzáférés ideje: 2013. június 26.)