Kovács Ildikó (dietetikus)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Kovács Ildikó (1960–) 1983 óta dietetikus, élelmiszeripari mérnökként 1992-ben szerzett diplomát. Budapesten dolgozik, elsősorban az egészséges táplálkozás és az étrendi prevenció a szakterülete.

Vezetőségi tagja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének, ahol az ÚJ DIÉTA szakmai folyóirat főszerkesztője, a www.ujdieta.hu és a www.diet.hu weboldalak szerkesztője. Ezen kívül több startlap, a dietetika.lap.hu, a dieta.lap.hu és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK)[halott link] honlapját is szerkeszti. 2003 óta az Egészséges Magyarországért Egyesület Szívbarát programjának igazgatója, koordinálója. Ennek keretében lakossági és szakmai rendezvényeken népszerűsíti a kiegyensúlyozott táplálkozást és a Szívbarát termékeket.

Tudományos tevékenység[szerkesztés]

Magyar nyelvű cikkek és előadások - válogatás

Online szakértői tevékenység[szerkesztés]

Szakértőként jégkrémek összetételével, tulajdonságaival, egészséges és diétás étrendbe való beillesztésükkel kapcsolatos kérdésekre válaszol.

Források[szerkesztés]

  • Hargitai György: Krétakör. Pírma Konyha Magazin, 2007. 7. sz.
  • A 2007. év dietetikusai.[halott link] Új Diéta, 2008. 2. sz.
  • Barna M., Papp R., Mramurácz É.: Otthon és bölcsődében. Budapest: Alimenta – BOMI, 1995.
  • Fodor Zs., T.: Lisztérzékenyek, tejcukorérzékenyek könyve. Budapest: Alimenta, 1996.
  • Kovács A., Józsa E., Kelenhegyi K.: Ételek és allergiák. 110 recept táplálkozási allergiában szenvedőknek. Budapest: Alimenta, 1996. Felelős kiadó: Kovács Ildikó.

https://web.archive.org/web/20080527215657/http://www.mivi.hu/szakerto/37842