Kategóriavita:Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területei

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Texaner 2 évvel ezelőtt

A kategória címét meg kellene változtatni Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területei-re. Igyekszem mindenhol javítani, a fogalmakat tisztázni. Sajnos a legtöbben nem értik, és egyébként tényleg zavaró, hogy minden Nemzeti Park Igazgatóság területén van egy az Igazgatóság nevét viselő védett terület, melynek neve Nemzeti Park. Pl: a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság egyik védett területe a Duna-Ipoly Nemzeti Park. Köszönöm, ha segítesz problémát megoldani!– Bérces Sándor vita 2022. február 5., 13:49 (CET)Válasz

Az igazgatóság feladata a társaság mindennapi ügyeinek vitele, operatív irányítása, ügyvezetése. Az igazgatóság - felépítése révén - alkalmas arra, hogy a közgyűlések közötti időszakban irányítsa a társaság működését és szervezetét, természetesen az alapszabály (alapító okirat), a közgyűlés döntései és a jogszabályok keretei között.
Ezért a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának aligha lehetnek területei. Területei csak a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága által igazgatott Duna–Ipoly Nemzeti Parknak lehetnek.
Üdvözlettel: Texaner vita 2022. február 5., 17:34 (CET)Válasz