Josette Borel-Lincertin

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Josette Borel-Lincertin
Született1941. augusztus 12. (82 éves)[1]
Capesterre-de-Marie-Galante
Állampolgárságafrancia
Foglalkozása
  • politikus
  • nyugdíjas
Tisztsége
  • regional council member
  • member of the departmental council of Guadeloupe (2015. április 2. – )
Kitüntetéseia francia Becsületrend lovagja
A Wikimédia Commons tartalmaz Josette Borel-Lincertin témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Josette Borel-Lincertin (1941. augusztus 12. –) francia politikus Guadeloupe-ból. 2012 és 2014 között a guadeloupe-i regionális tanács elnöke, 2015 és 2021 között pedig a megyei tanács elnöke volt.

Életrajz[szerkesztés]

Josette 1941. augusztus 12-én született Marie-Galante szigetén. Anyja pék volt. Josette négygyermekes családban nőtt fel. Először Marie-Galantében tanult, majd elhagyta szigetet, és Guadeloupe-ba ment, hogy továbbtanuljon.

Az érettségi után Josette Párizsban kezdett el tanulni, majd visszatért, hogy 1964-ben egy negyvenéves tanári karriernek kezdjen neki. 18 évig matematikát tanított, mielőtt több akadémia intézményvezetője lett. Kezdetben a guadeloupe-i Basse-Terre északi részén fekvő Pointe-Noire főiskola igazgatójának, majd 1986-ban az Académie d'Amiens professzorává nevezték ki. Ezután igazgató lett, és pályafutását a Lycée Gerville-Réache-nél, Basse-Terre-ben fejezte be 2004-ben.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. French National Directory of Representatives, 9 April 2019

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Josette Borel-Lincertin című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]