Janine

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bushido
Janine
kislemez, maxi
MegjelentNémetország 2007. február 9
FelvételekErsgutesstudio, Berlin
Screw's Lab, Villingen-Schwenningen
Stílusnémet hiphop
Kiadóersguterjunge
Bushido-kronológia
"Vendetta"
(2006)
"Janine"
(2007)
"Eure Kinder"
(2007)
SablonWikidataSegítség

A "Janine" az utolsó kislemeze Bushidonak a Von der Skyline zum Bordstein zurück című albumról.

Tracklista[szerkesztés]

  1. Janine - (3:57)
  2. Janine (Instrumental) - (3:56)
  3. Janine (Screwaholic Remix) - (4:03)
  4. Janine (Video) - (3:58)

Története[szerkesztés]

Magában a számban Bushido egy 14 éves lányról énekel, akit a nevelőapja folyamatosan megerőszakol, és végül teherbeejt. Nem csak arra kényszeríti a lányt, hogy gyerekét a saját anyja házának pincéjében szülje meg, de arra is, hogy ezután azonnal szabaduljon is meg tőle. Janine, bűntudattal terhelve végül egy hídról leugorva befejezi életét.

Bushido a szám dallamát a francia banda, a Dark Sanctuary "Les Memories Blessess" című számából "kölcsönözte", mégpedig engedély nélkül. A banda emellett perelte a rappert összesen 8 számuk engedély nélküli felhasználásuk miatt.

A dal a huszonharmadik helyet szerezte meg a német slágerlistán,[1] az osztrák slágerlistán pedig a harmincötödik helyre jutott.[2]

Videóklip[szerkesztés]

Azonban a videóban a cselekmény az idősebb Janine körül forog, aki visszatekint a régebbi időkre, amikor őt megerőszakolták tinédzser korában, teherbeejtették, és utána otthagyta a csecsemőjét egy templomnál. A fájdalmas emlékektől sújtva a napi dolgát végző Janine alkoholba és drogokba fojtja bánatát egy buli-helyzetben; de csak a videó végén kezdett annyira belemerülni szégyenébe, hogy érzelmileg összeomlik egy táncparkett kellős közepén. A videó végén úgy tűnik, hogy Janine fontolgatja az öngyilkosságot hosszasan időzve egy autóút felett.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Bushido - Janine. Offizielle Charts
  2. Bushido - Janine. Austrian Charts

Jegyzetek[szerkesztés]