Jófogás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Jófogás
Jelmondat Apróhirdetés ingyen és biztonságosan.
Kereskedelmi? Igen
Oldal típusa Apróhirdetési oldal
Regisztráció Opcionális
Alapítás 2010
Szolgáltató Schibsted Classified Media Hungary Kft.
Székhely Budapest
Alexa érték 4546 (2017. szeptember 27.)
URL www.jofogas.hu

A Jófogás.hu Magyarország 2013-ban piacvezető apróhirdetési oldala,[2] ahol bárki ingyen, akár regisztráció nélkül hirdethet. A portált a budapesti székhelyű Schibsted Classified Media Hungary Kft. üzemelteti.

Története[szerkesztés]

A Jófogás.hu 2010. januárjában indult a magyar piacon, alapító-ügyvezetője Peresztegi Zoltán volt. 2012. július 1-jétől Budai László vette át az oldal vezetését, ekkor az oldalon már közel 2 millió aktív apróhirdetés volt. 2012. november 8-án a Schibsted Hungary megvásárolta a LapCom Kft.-től a Használtautó.hu tulajdonrészének 50 százalékát, ezzel tovább erősítve magyarországi pozícióját. 2015-ben az oldalt működtető norvég cég felvásárolta és beolvasztotta a rivális OLX.hu-t (korábban Apród.hu).[3]

Nemzetközi háttér[szerkesztés]

A Jófogás.hu a norvég nemzetiségű Schibsted Media Group részét képezi. A Schibsted az északi régió egy meghatározó médiacége. 29 országban van jelen, Skandinávia mellett Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában is vannak érdekeltségei.

Működése[szerkesztés]

Az oldalon a hirdetésfeladás általában ingyenes, és nem regisztrációhoz kötött. A felhasználók által feltöltött hirdetéseket manuálisan ellenőrzik és összevetik az oldal Működési szabályzatával. E metódussal próbálják szűrni az illegális tartalmakat az oldalról. Az oldalon régióra, illetve kategóriákra is lehet szűrni. Az oldal egyes szolgáltatásai térítés ellenében vehetők igénybe.

Az ingatlannal kapcsolatos hirdetések a cégeknek minden esetben pénzbe kerülnek, magánszemélyeknek pedig a harmadik hirdetéstől kezdve.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. How popular is jofogas.hu? (angol nyelven). Alexa Internet. (Hozzáférés: 2016. október 25.)
  2. eNET-BCE – Az online apróhirdetési piac nem is olyan apró. enet.hu, 2013. szeptember 3. (Hozzáférés: 2014. április 5.)
  3. Így ért véget az apróhirdetők nagy háborúja. Index, 2015. február 19. (Hozzáférés: 2016. május 21.)

További információk[szerkesztés]